Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Φιλιππίδης

Νίκη για Φιλιππίδη στην Γερμανία

Τις καλές εμφανίσεις στη σεζόν συνέχισε ο Κώστας Φιλιππίδης, που αυτή τη φορά ήταν νικητής στο μίτινγκ του Γιόγκριμ, στην Γερμανία με 5,61μ. Ο Φιλιππίδης ανέβηκε με την πρώτη πάνω από τα 5,36 μ., 5,51 μ. και 5,61 μ. κι έπειτα είχε τρεις άκυρες προσπάθειες στα 5,71 μέτρα. Ο άλτης του Δημήτρη Κυτέα πριν λίγες ημέρες ξεπέρασε το 5,72 μ. και εξασφάλισε τη συμμετοχή του σε ένα ακόμη παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Δεύτερος στον σημερινό αγώνα ήταν ο Σόντρε Γκούτορμσεν (Νορβηγία) με 5,61 μ και περισσότερες χαμένες προσπάθειες από τον Έλληνα και τρίτος ο Τσάρλι Μάιερς (Μ. Βρετανία) με 5,51 μέτρα. Στον αγώνα συμμετείχε και ο Άρμαντ Ντουπλάντις (Σουηδία) που ακυρώθηκε στα 5,51 μ., ύψος που επέλεξε να μπει στον αγώνα.

Στο μεταξύ σε μίτινγκ στη Λιέγη πήρε σήμερα μέρος η Τατιάνα Γκούσιν. Η πρωταθλήτρια του ύψους δεν ανέβηκε όσο ψηλά θα ήθελε, αφού έμεινε στο 1,81 μ., επίδοση που της έδωσε την έκτη θέση. Η Γκούσιν στη συνέχεια απέτυχε στα 1,86 μ., ύψος όπου τοποθετήθηκε ο πήχης. Ο αγώνας πήγε αρκετά χαμηλά με την Σπένσερ να είναι η μόνη που ξεπέρασε το 1,86 μέτρα.