Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Δοκιμασίες για Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΑΕΚ σε EuroLeague και BCL

Δοκιμασίες για Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΑΕΚ σε EuroLeague και BCL

Τρεις ελληνικές ομάδες ρίχνονται στη «μάχη» σήμερα για τις ευρωπαϊκές τους αγωνιστικές υποχρεώσεις, με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό να έχουν παιχνίδια για τη 12η αγωνιστική της EuroLeague και την ΑΕΚ για το Basketball Champions League.

Οι πράσινοι έχουν εκτός έδρας δοκιμασία με αντίπαλο την Αναντολού Εφές επί τουρκικού εδάφους (19:30, Novasports 4). Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν βρίσκεται στο 6-5 και αναζητά την έβδομη νίκη της τη φετινή σεζόν στη διοργάνωση, ενώ εκείνη του Τζαν έχει ρεκόρ 5-6 και θέλει να το ισορροπήσει με έκτο θετικό αποτέλεσμα, παρά τα αρκετά προβλήματα τραυματισμών που την ταλαιπωρούν.

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τη Ρεάλ Μαδρίτης σε ένα μεγάλο παιχνίδι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (21:15, Novasports Prime). Οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται στο 6-5 και θέλουν να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο το ρεκόρ τους, απέναντι σε μία ομάδα που βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και μετρά 10 νίκες σε 11 παιχνίδια.

Οι υπόλοιπες σημερινές αναμετρήσεις της EuroLeague:

Άλμπα Βερολίνου - Ζαλγκίρις Κάουνας (21:00, Novasports 6)

Παρτιζάν - Μονακό (21:30, Novasports 3)

Μπάγερν Μονάχου - Αρμάνι Μιλάνο (21:30, Novasports 2)

Η ΑΕΚ υποδέχεται τη Σάσαρι στο κλειστό των Άνω Λιοσίων για την 5η αγωνιστική του Basketball Champions League και στοχεύει στη νίκη με την οποία θα «κλειδώσει» την πρώτη θέση του ομίλου (19:30, Cosmote Sport 4).

Οι κιτρινόμαυροι είναι πρώτοι και αήττητοι στο Group D, καθώς μετρούν τέσσερις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις και με θετικό αποτέλεσμα απέναντι στους Ιταλούς θα κάνουν το 5/5, εξασφαλίζοντας και μαθηματικά την κορυφή του ομίλου και την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.