Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΠΟΛΟ ΟΣΦΠ

Δεν άντεξε στην 3η περίοδο ο Ολυμπιακός και «λύγισε» από τη Σαμπαντέλ στον τελικό του Champions League

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στον τελικό του Champions League πόλο γυναικών. Η ομάδα του Πειραιά «λύγισε» από τη Σαμπαντέλ (16-10) στο Final 4 της Βαρκελώνης.

Η ομάδα του Δημήτρη Κραβαρίτη, χωρίς ξένη στη σύνθεσή της, μετά τη σπουδαία νίκη επί της Ματαρό στον ημιτελικό, δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις.

Η Σαμπαντέλ, που αποτελεί τον κορμό της Εθνικής Ισπανίας, έφτασε τα επτά τρόπαια στη διοργάνωση τα τελευταία 13 χρόνια αφού κατέκτησε το πρώτο το 2011. Ο Ολυμπιακός, πλήρωσε ουσιαστικά την κακή τρίτη περίοδο, όταν μείωσε 8-7 αλλά δέχτηκε σερί 5-0 και βρέθηκε να κυνηγάει διαφορά έξι τερμάτων.

Η ομάδα του Πάλμα μπήκε καλύτερα στην πισίνα και αιφνιδίασε τις «ερυθρόλευκες» όταν προηγήθηκε 1-0 με την Τζουστίνι στην παίκτρια παραπάνω.

Οι άμυνες κυριάρχησαν και ο Ολυμπιακός ισοφάρισε 1-1 με γκολ της Σιούτη στην παίκτρια παραπάνω 65 δευτερόλεπτα πριν το τέλος της πρώτης περιόδου.

Στο ενδιάμεσο η Ιωάννα Σταματοπούλου έπιασε πέναλτι της Ορτίθ Μουνιόθ και έκανε 1-2 σπουδαίες αποκρούσεις. Το πρώτο οκτάλεπτο ολοκληρώθηκε με τη Σαμπαντέλ να προηγείται 2-1 με τέρμα της Κασάδο.

Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε 2-2 με τη Βασιλική Πλευρίτου στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου και προσπέρασε με ωραίο γκολ της Μυριοκεφαλιτάκη από τη θέση της φουνταριστής, 4:46 πριν το τέλος του δεύτερου οκταλέπτου. Η Σαμπαντέλ ισοφάρισε 3-3 με την Τζουστίνι και πήρε ξανά το προβάδισμα με τέρμα της Γκαρθία Γοδόι.

Η ισπανική ομάδα έφτασε στο double score (6-3) με δύο διαδοχικά τέρματα της Φόρκα. Ο Ολυμπιακός μείωσε 6-4 με γκολ της Τριχά, 1:31 πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου.

Η Σαμπαντέλ προηγήθηκε ξανά με τρία γκολ (7-4) με την Γκονζάλεθ στην παίκτρια παραπάνω. Ο Ολυμπιακός μείωσε 7-5 στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου με το δεύτερο προσωπικό γκολ της Βασιλικής Πλευρίτου και 7-6 με την Ιωάννα Χυδηριώτη στην παίκτρια παραπάνω, 6:33 πριν το τέλος του τρίτου οκταλέπτου.

Η Γκονζάλεθ διαμόρφωσε το 8-6 υπέρ της Σαμπαντέλ, αλλά η Βασιλική Πλευρίτου μείωσε στο γκολ (8-7) στην παίκτρια παραπάνω. Σε εκείνο το σημείο, ενώ έδειχνε να έχει το μομέντουμ, ο Ολυμπιακός έπαθε μπλακ άουτ.

Με λάθος επιθετικές επιλογές και κακές αμυντικές τοποθετήσεις, η ομάδα του Πειραιά έδωσε την ευκαιρία στη Σαμπαντέλ να κάνει σερί για το 13-7 της τρίτης περιόδου.

Η ισπανική ομάδα προηγήθηκε 15-7 στην τέταρτη περίοδο χωρίς να αφήσει το πόδι από το γκάζι. Ο Ολυμπιακός σημείωσε τρία διαδοχικά γκολ με Δρακωτού, Ελευθεριάδου (πέναλτι) και Μυριοκεφαλιτάκη και μείωσε 15-10 τρία περίπου λεπτά πριν το τέλος του αγώνα.

Η Ορτίθ Μουνιόθ με γκολ στην παίκτρια παραπάνω διαμόρφωσε το 16-10, που ήταν και το τελικό σκορ.

Οκτάλεπτα: 2-1, 5-3, 6-3, 3-3

Σαμπαντέλ (Πάλμα): Έστερ Ράμος, Ορτίθ Ρέγες, Λέιτον, Φαν Ντερ Σλοτ 2, Κένινγκ, Κασάδο 1, Τζουστίνι 5, Γκαρθία Γοδόι 2, Φόρκα 2, Ορτίθ Μουνιόθ 1, Χουράδο, Γκονζάλεθ 3, Καράσκο

Ολυμπιακός (Κραβαρίτης): Σταματοπούλου, Πλευρίτου Ελ., Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου 1, Τριχά 1, Ξενάκη, Σιούτη 1, Πλευρίτου Μ., Σάντα, Πλευρίτου Β. 3, Δρακωτού 1, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Νίγκρο