Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Χάλεπ

ΒΙΝΤΕΟ-US Open: Αποκλεισμός-σοκ για την Σιμόνα Χάλεπ

Η Σιμόνα Χάλεπ, ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο του US Open!

Η πρώην Νο.1 τενίστρια στον κόσμο (Νο.7 πλέον), που μετρούσε επτά διαδοχικές νίκες στο tour, ηττήθηκε με 6-2, 0-6, 6-4 από την Ουκρανή qulaifier Ντάρια Σνιγκούρ (Νο.124), που έκανε το ντεμπούτο της σε Grand Slam. Η 20χρονη τενίστρια θα περιμένει στον δεύτερο γύρο μία από τις Μαγκταλένα Φρες ή Ρεμπέκα Μαρίνο.

Στο ύψος της στάθηκε, πάντως, η Κόκο Γκοφ, επίσης μεταξύ των φαβορί για κατάκτηση του τίτλου. Η νεαρή Αμερικανίδα, φιναλίστ του «Roland Garros», άφησε έξω με 6-2, 6-3 τη Λεόλα Ζανζάν, πετυχαίνοντας την πρώτη νίκη της στο «Arthur Ashe». Η 18χρονη παίκτρια θα αναμετρηθεί στη συνέχεια με από τις Έλενα Ρούσε ή Ντάρια Σάβιλ.

Καλά ξεκίνησε και η νικήτρια του 2019 Μπιάνκα Αντρεέσκου, που υπέταξε με 6-0, 3-6, 6-1 την Αρμονί Ταν και θα βρει απέναντί της την Μπεατρίζ Χαντάντ Μάια. Η Βραζιλιάνα, μάλιστα, σέρβιρε δύο... κουλούρια στην Άνα Κόνγιουχ από την Κροατία!

Σε ό,τι αφορά τους άνδρες, νίκες χωρίς απώλειες σημείωσαν οι Κάσπερ Ρουντ και Ματέο Μπερετίνι. Ο Νορβηγός άφησε έξω με 6-3, 7-5, 6-2 τον Κάιλ Έντμουντ και παίζει με τον Τιμ Ράιτχοβεν, ενώ ο Ιταλός επιβλήθηκε με 6-2, 6-3, 6-3 του Νικολάς Τζάρι και βρίσκει στον δεύτερο γύρο τον Ούγκο Γκρενιέ.

Ο Σταβ Βαβρίνκα, τέλος, νικητής του 2016 εγκατέλειψε τον αγώνα με τον Κορεντέν Μουτέ μετά το δεύτερο σετ (6-4, 7-6). Ο Γάλλος θα αναμετρηθεί στη συνέχεια με τον νικητή του ματς Μάχατς-Βαν ντε Ζάνσχουλπ.