Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τσιτσιπάς

Ο δρόμος του Στέφανου Τσιτσιπά προς τον τελικό του Australian Open

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς εξασφάλισε την παρουσία στον τέταρτο γύρο του Australian Open και σε συνδυασμό με τους αποκλεισμούς πολλών εκ των φαβορί τον έχουν μετατρέψει  ως το βασικό υποψήφιο, για να βρεθεί από το δικό του ταμπλό στον τελικό. Συγκεκριμένα, εκτός έχουν μείνει οι Ράφα Ναδάλ (No.2), Ντανίιλ Μεντβέντεφ (No.8), Αλεξάντερ Ζβέρεφ (No.13), Ματέο Μπερετίνι (No.14) και Κάσπερ Ρουντ (No.3).

Ο Τσιτσιπάς μαζί με τον Φέλιξ Οζέρ Αλιασίμ είναι οι μοναδικοί εκπρόσωποι της πρώτης δεκάδας που έχουν απομείνει στο πάνω μέρος του ταμπλό και μάλιστα είναι εξαιρετικά πιθανό να τεθούν αντιμέτωποι στον προημιτελικό.

Αυτό δεν  σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι η πορεία του Νο.4 της Παγκόσμιας κατάταξης ως τον τελικό θα είναι εύκολη, ωστόσο δεδομένα είναι στο χέρι του.

Σίγουρα ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει στον τέταρτο γύρο τον Γιανίκ Σίνερ (Νο 16). Ο Ιταλός είναι ένας τενίστας που θέλει προσοχή, αλλά ο Στέφανος έχει αποδείξει ότι έχει τον τρόπο να τον νικάει.

Αν πάρει την πρόκριση τότε θα αντιμετωπίσει τον νικητή ανάμεσα στον Λεχέτσκα (73) και τον Οζέρ-Αλιασίμ (7). Ο Καναδός είναι το ξεκάθαρο φαβορί στο συγκεκριμένο ζευγάρι.

Στα προημιτελικά όλα δείχνουν ότι θα βρει απέναντί του εκείνον που θα επιβιώσει από τη μονομαχία ανάμεσα στον Χούρκατζ και τον Κόρντα.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό κανένα από τα παραπάνω ονόματα δεν τρομάζει τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος είναι αήττητος μέσα στο 2023 τόσο στο United Cup όσο και στο Australian Open.

Τα ζευγάρια των "16" στο ταμπλό του Τσιτσιπά

1. Νισιόκα (33) - Κατσάνοφ (20)

2. Χούρκατζ (11) - Κόρντα (31)

3. Τσιτσιπάς (4) - Σίνερ (16)

4. Λεχέτσκα (73) - Οζέρ-Αλιασίμ (7)

Τα πιθανά ζευγάρια στα προημιτελικά

Νικητής (1) - Νικητής (2)

Νικητής (3) - Νικητής (4)