Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
δικη

"Η δημοκρατία του συζυγοκτόνου και του βιαστή"

Ο αναγνώστης μας Βασίλειος Μελαδίνης (αρχιτέκτων χωροτάκτης) με επιστολή του στο Filathlos.gr αναφέρεται στην ελληνική δικαιοσύνη:

"Το κατάντημα της Ελληνικής Δικαιοσύνης μας κάνει διεθνώς ρεζίλι και φέρνει πολλές φορές τους
εκπροσώπους της χώρας που συμμετέχουν σε διάφορα φόρα και οργανισμούς σε δύσκολη θέση. Δεν
υπερβάλω γιατί:

Η Δικαιοσύνη σε αστική υπόθεση πνευματικών δικαιωμάτων κάνει 12 χρόνια για να αποφασίσει
τελικά πιο είναι το αρμόδιο δικαστήριο εκδίκασης και αναπέμπει την υπόθεση να ξαναρχίσει να δικάζεται
πρωτόδικα!

Στο κληρονομικό δίκαιο υπάρχουν δύο νόμοι που διέπουν την τύχη της εξ αδιαθέτου περιουσίας που επιτρέπουν να τη διεκδικούν αφενός οι εγγύτεροι συγγενείς ως κληρονόμοι και αυτοί που μέσω εκτέλεσης διαθήκης λαμβάνουν κάποια αγαθά και λέγονται κληροδόχοι.

Δεν υπάρχει κανείς, που για υπόθεσή του να άκουσε ποτέ να εκφωνείται απόφαση από την έδρα παρά μόνο το ξερό και στεγνό “συζητείται” για να πάρει απάντηση ύστερα από 8, 10 ή και 15 μήνες !

Η κρατούσα άποψη μεταξύ των δικαστών είναι πως οι νόμοι δεν υπάρχουν για να εφαρμόζονται αλλά για να ερμηνεύονται από τους ίδιους κατά το δοκούν και χωρίς καμιά συνέπεια για τους ίδιους, κάτι σαν θεοί δηλαδή!

Σοκαριστήκαμε από τους 105 θανάτους στο Μάτι. Όμως οι πράξεις και οι παραλείψεις όσων ήταν επιφορτισμένοι με την ασφάλεια των πολιτών και ευθύνονται για τους θανάτους είναι ένα απλό πλημμέλημα! Ο δε εμπρηστής που ευθύνεται ως αυτουργός των 105 θανάτων είναι σίγουρο ότι κυκλοφορεί ελεύθερος αφού ... “ο άνθρωπος, δεν το ήθελε”!

Στη Θεσσαλονίκη Αλβανός έχει πάει σε δίκη 8 (οκτώ) φορές και έχει καταδικαστεί και τις 8 γιατί δέρνει μια κυρία συνεχώς η οποία κάποτε ήταν γυναίκα του και κυκλοφορεί ελεύθερος! Φονιάς 11 ανθρώπων που τους σκότωσε σε 11 διαφορετικές στιγμές και τόπους παίρνει άδεια και κυκλοφορεί μεταξύ μας!

“Όταν λέμε ισόβια, εννοούμε ισόβια” Το είπε κάποτε ο Κ. Καραμανλής για τους Απριλιανούς που τους χάρισε τη ζωή. Όμως σήμερα όταν λέμε ισόβια εννοούμε 16 χρόνια + αγροτική ή άλλη εργασία = 10 χρόνια, το πολύ και στο μεταξύ παίρνουμε και μερικές άδειες, καλής διαγωγής, “σπουδών’, ή απλώς γιατί η Δημοκρατία μας θεωρεί ότι οι φονιάδες έχουν δικαιώματα! Νομίζω ότι θα πρέπει να τους ζητάμε και συγνώμη που τους ταλαιπωρήσαμε και διασύραμε τη τιμή και την υπόληψή τους , ενώ τα θύματα “ε τι να κάνουμε φταίνε που βρέθηκαν τη λάθος στιγμή στο λάθος μέρος και μας δημιούργησαν όλη αυτή τη φασαρία”!

Όλα τα παραπάνω είναι ντροπιαστικά, αποκρουστικά, άδικα και επώδυνα για όποιον είναι με οποιονδήποτε τρόπο θύμα και από την άλλη είναι ευεργετικά για τον κάθε λογής θύτη. Καταντήσαμε λοιπόν η δημοκρατία του φονιά, του συζυγοκτόνου, του βιαστή, του λαμόγιου, του απατεώνα.

Όμως ουδείς μπορεί να φαντασθεί πόσο επικερδές κάνουν το επάγγελμα του δικηγόρου, όλες αυτές οι πολύπλοκες νομικές μεθοδεύσεις, που σε κάθε βήμα τους απαιτούν παράσταση δικηγόρου. Δεν μπορούμε να φαντασθούμε τι πακτωλό χρημάτων προσφέρει στην υπεράριθμη επαγγελματική ομάδα τους, το όργιο της πολυνομίας, η γραφειοκρατία της δικαστικής ιεραρχίας, το σύστημα απονομής και εφαρμογής του νόμου, και όλα αυτά στο όνομα του “νομικού πολιτισμού”.

Γνωρίζουν, οι δικηγόροι, τη σπουδαιότητα του ρόλου της Βουλής των Ελλήνων για τη διαιώνιση αυτής της στρέβλωσης λόγω της δυνατότητας παραγωγής νομοθετικού έργου. Για το λόγο αυτό, προκειμένου να μην αλλάξει τίποτα από τα “καλώς κείμενα” για τους δικηγόρους, στη Δικαιοσύνη, διαγκωνίζονταi στο να κατέχουν, και το καταφέρνουν, τις περισσότερες έδρες στη Βουλή, από οποιαδήποτε άλλη επαγγελματική ομάδα!".