Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αποκάλυψη από τον Μπιλ Γκέιτς: Πότε θα είναι έτοιμο το εμβόλιο - Τι εκτιμά ο Αμερικανός μεγιστάνας

Αποκάλυψη από τον Μπιλ Γκέιτς: Πότε θα είναι έτοιμο το εμβόλιο - Τι εκτιμά ο Αμερικανός μεγιστάνας

Τι αποκάλυψε ο δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς για τον χρόνο που χρειάζεται για να είναι έτοιμο το εμβόλιο για τον κορονοϊό.

Το εμβόλιο για τη θεραπεία του κορονοϊού θα μπορούσε να είναι έτοιμο μέσα σε ένα χρόνο, δήλωσε ο φιλάνθρωπος και συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς. Μιλώντας στο CNN, ο Γκέιτς είπε: «Αν όλα πήγαιναν τέλεια, θα ήμασταν σε παραγωγή κλίμακας μέσα σε ένα χρόνο. Ωστόσο, θα μπορούσε να διαρκέσει δύο χρόνια.»

Διευκρίνισε επίσης ότι η παραγωγή του εμβολίου δεν θα ξεκινήσει πριν από τον Σεπτέμβριο. Το ίδρυμα Bill & Melinda Gates - μια ΜΚΟ που διευθύνεται από τον Γκέιτς και τη σύζυγό του, δεσμεύτηκε να δώσει "απόλυτη προσοχή" στην πανδημία του κορονοϊού. Σε συνέντευξή του στους Financial Times, ο δισεκατομμυριούχος είπε ότι το ίδρυμα θα επανεστιάσει όλους τους πόρους του για την καταπολέμηση του κορονοϊού.

Ο Γκέτις μίλησε επίσης για το πώς οι «ακατέργαστοι» αριθμοί δοκιμών δεν απεικόνιζαν την κύρια εικόνα. Ο Γκέιτς είπε χαρακτηριστικά: «Αυτή η εστίαση στον αριθμό των δοκιμών υποτιμά την κακοφωνία και τα λάθη που έχουμε κάνει στο σύστημα δοκιμών».

Ο δισεκατομμυριούχος έχει κάποια εμπειρία σε αυτόν τον τομέα, με το ίδρυμά του να εργάζεται ήδη σε έρευνα για μολυσματικές ασθένειες και να χρηματοδοτεί εμβόλια. «Έχουμε ένα ίδρυμα που επικεντρώθηκε στον ιό HIV και την ελονοσία και την εξάλειψη της πολιομυελίτιδας», δήλωσε ο Γκέιτς  στους FT.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ίδρυμα έχει συνεισφέρει 250 εκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Το Ίδρυμα Gates χρηματοδοτεί το έργο του Ινστιτούτου Μετρήσεων και Αξιολόγησης Υγείας, το οποίο παρήγαγε ένα μοντέλο κορονοϊού που προβλέπει τον αριθμό των θανάτων στις ΗΠΑ έως τις αρχές Αυγούστου.

Ο δισεκατομμυριούχος έγραψε στη Washington Post, ότι με τα σωστά εργαλεία και την έξυπνη εφαρμογή μέτρων απαγόρευσης, η πανδημία θα σταματήσει σύντομα. "Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν η καθοριστική στιγμή της γενιάς των γονιών μου. Ομοίως, η πανδημία του κορονοϊού - η πρώτη σε έναν αιώνα - θα καθορίσει αυτήν την εποχή. Αλλά υπάρχει μια μεγάλη διαφορά μεταξύ ενός παγκόσμιου πολέμου και μιας πανδημίας: Όλη η ανθρωπότητα μπορεί να λειτουργήσει μαζί για να μάθουμε για την ασθένεια και να αναπτύξουμε την ικανότητα να την καταπολεμήσουμε. Με τα σωστά εργαλεία και έξυπνη εφαρμογή, θα μπορέσουμε τελικά να κηρύξουμε τέλος σε αυτήν την πανδημία- και να στρέψουμε την προσοχή μας στον τρόπο πρόληψης και περιορισμού της επόμενης , έγραψε ο Γκέιτς στην αμερικανική εφημερίδα.