Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
GRAMMENOS

Το ταμείο είναι μείον και η ΕΠΟ ζητά δάνειο 3 εκατ. από FIFA και UEFA για να... βγάλει το κεφάλι από το νερό

Η οικονομική κατάσταση στην ΕΠΟ είναι τραγική. Πρόσφατα, άλλωστε, ο Βαγγέλης Γραμμένος με εσωτερική επιστολή είχε ζητήσει περικοπές (περιορισμούς όπως είχε αναφέρει χαρακτηριστικά) σε έξοδα της ομοσπονδίας, μισθοδοσία και έξοδα των επιτροπών.

Στη συνεδρίαση που έγινε σήμερα αποφασίστηκε η ΕΠΟ να ζητήσει χαμηλότοκο δάνειο από την UEFA και τη FIFA, αξίας 3 εκατ. ευρώ και όπως τονίζεται αμφότερες δείχνουν θετικές.

«Υπάρχει θετικό κλίμα φτάνει να δεχθεί η ΕΠΟ μια σειρά οικονομικών μέτρων, κάποια από τα οποία θα τα υποδείξουμε εμείς» ειπώθηκε από τους εκπροσώπους των διεθνών ομοσπονδιών Χέρμπερτ Χούμπελ και Πετρ Φούσεκ.

Σύμφωνα με τον Βαγγέλη Γραμμένο, παρότι το χρέος της ομοσπονδίας από 13 εκατ. ευρώ μειώθηκε στα εννέα τον τελευταίο χρόνο η ΕΠΟ μπήκε... μέσα γιατί:

1) Δαπανήθηκε ποσό για εκπαίδευση των διαιτητών και το κτίριο του VAR περίπου 400.000 ευρώ.

2) Η συμφωνία με την Cosmote για το Κύπελλο είναι για 1 χρόνο αντι 1.2 εκατ. ευρώ, τα μισά απ’ όσα έβαλε πέρυσι η ομοσπονδία στο ταμείο της.

3) Από τον περσινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας η ΕΠΟ δεν είχε έσοδα από τα ελάχιστα εισιτήρια αλλά αντίθετα είχε και έξοδα για τη διοργάνωσή του.

4) Η FIFA έχει μπλοκάρει το πρόγραμμα «FIFA Forward», ύψους περίπου δύο εκατομμυρίων ευρώ, επειδή οι προηγούμενες διοικήσεις της ομοσπονδίας δεν είχαν κάνει σωστή κατανομή των χρημάτων του.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ Νίκος Βακάλης, αντέδρασε στις προτάσεις για μειώσεις και για τα μέτρα που θα προταθούν και πρότεινε να συσταθεί επιτροπή που θα διαχειρίζεται τα οικονομικά και τα διοικητικά θέματα. Το αίτημα του δεν πέρασε αφού ουσιαστικά η επιτροπή αυτή θα υποκαθιστούσε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ.

Ο Μηνάς Λυσάνδρου αντέδρασε στην πρόταση να περικοπούν τα έξοδα των επιτροπών άρα και οι συνεδριάσεις τους. «Είναι λάθος, κανονικά οι επιτροπές θα έπρεπε να συνεδριάζουν ακόμη και κάθε μέρα για να προτείνουν τρόπους για να βρεθούν έσοδα» είπε ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ.