Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ: Ευρωπαϊκό όραμα χρειαζόμαστε κι όλα θα γίνουν...

Ευρωπαϊκό όραμα χρειαζόμαστε κι όλα θα γίνουν...

Με αφορμή τη σημερινή επέτειο των 52 χρόνων από το έπος του Παναθηναϊκού στο Ουέμπλεϊ, τη μοναδική παρουσία συλλογικής ομάδας σε ευρωπαϊκό τελικό,  για μία ακόμη φορά θέλω να αναδείξω την τεράστια σημασία που θα έχει για το ελληνικό ποδόσφαιρο οποιαδήποτε μεγάλη διάκριση ομάδας μας σε μία από τις τρεις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ.

Κι επειδή το Τσάμπιονς Λιγκ είναι όνειρο θερινής νυχτός και το Γιουρόπα Λιγκ έχει δυσκολέψει πάρα πολύ, κατά την προσωπική μου εκτίμηση το Κόνφερενς Λιγκ είναι μια χρυσή ευκαιρία να μπούμε στον ευρωπαϊκό χάρτη.

Οι ομάδες που συμμετέχουν δεν είναι για πέταμα, ούτε όμως μεγαθήρια. Παίζονται.Το θέμα είναι να το πάρουμε στα σοβαρά.

Είδατε τη Ρόμα. Πέρυσι κατέκτησε το Κόνφερενς και φέτος έπαιξε στον τελικό του Γιουρόπα. Μια ομάδα χωρίς κάτι το ιδιαίτερο ως ρόστερ. Λόγω Μουρίνιο τα κατάφερε κι έκανε την υπέρβασή της.

Γιατί να μην γίνει το ίδιο, για παράδειγμα, με τον Ολυμπιακό; Η, την ΑΕΚ που είναι, σχεδόν, έτοιμη για τη νέα σεζόν.

Είναι δυνατόν να μας χαλάει το Κόνφερενς Λιγκ; Τι πάει να πει ότι είναι η τρίτη διοργάνωση; Γιατί, το ελληνικό ποδόσφαιρο για ποια διοργάνωση είναι;

Μιλάω συνολικά κι όχι για αναλαμπές. Οφείλουμε να προσγειωθούμε στην πραγματικότητα και να διεκδικήσουμε αυτά που μπορούμε και μας αξίζουν.

Για εμένα έχουμε τα φόντα να πρωταγωνιστήσουμε, αρκεί να το… προγραμματίσουμε.

Εντάξει, δεν έχει τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως για μια ομάδα με πορεία από τους «8» και προς τον τελικό, τα έσοδά της θα ξεπεράσουν τα 10 εκατ. ευρώ. Δεν είναι και λίγα. Και στην πορεία θα έρθουν και τα πιο πολλά.

Θυμόμαστε τον ΠΑΟΚ. Χωρίς πολλά πολλά έφτασε στα προημιτελικά.  Αυτό μπορεί να επαναληφθεί και να είναι η αρχή για νέα δεδομένα στις ευρωπαϊκές  διοργανώσεις όσον αφορά την εξέλιξη και την προοπτική των ομάδων μας.

Όραμα χρειάζεται κι όλα γίνονται.