Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΒΙΝΤΕΟ: Τέλος στην «Οδύσσεια» της συζύγου και του παιδιού του Σάκχοφ - Ασφαλείς στην Ελλάδα

ΒΙΝΤΕΟ: Τέλος στην «Οδύσσεια» της συζύγου και του παιδιού του Σάκχοφ - Ασφαλείς στην Ελλάδα

Ο Γεβχέν Σάκχοφ είχε πάρει άδεια από την ΠΑΕ ΑΕΚ, προκειμένου να φέρει την οικογένειά του στην Ελλάδα, καθώς η σύζυγός του και το νεογέννητο παιδί τους ήταν στο Κίεβο το προηγούμενο διάστημα, ενώ η Ρωσία είχε εισβάλλει στην ουκρανική επικράτεια.

Ο παίκτης της Ένωσης μαζί με τη σύζυγό του, Αλόνα και το νεογέννητο κοριτσάκι τους, το οποίο θα πάρει το όνομα Αμέλια, έφτασαν το μεσημέρι της Παρασκευής στο τελωνείο του Προμαχώνα. Έτσι, η περιπέτεια για την οικογένεια Σάκχοφ και ιδιαίτερα για την Αλόνα, που έζησε τον τρόμο του καταφυγίου, είχε αίσιο τέλος.

"Είμαι πολύ χαρούμενη και ήρεμη που ήρθαμε. Εδώ στην Ελλάδα είναι το δεύτερο σπίτι μας, επιτέλους νιώθω ασφαλής και ήρεμη. Γέννησα σε νοσοκομείο στο Κίεβο, αλλά ήμουν συνέχεια στο καταφύγιο. Προσευχόμουν στον Θεό να μη γεννήσω στο καταφύγιο" ανέφερε στο thesstoday.gr η σύζυγος του Σάκχοφ.

Ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, από την πλευρά του, ανέφερε: "Βρήκα τη σύζυγό μου, τη μητέρα της και το παιδί μου στα σύνορα της Ρουμανίας. Μετά πήγαμε Βουκουρέστι, μετά Σόφια και από εκεί εδώ. Εδώ και δυόμιση μέρες περίπου είμαστε στον δρόμο. Στον δρόμο είδα πολλά οχήματα από την Ουκρανία και κόσμο που προσπαθεί να σώσει τη ζωή του, μικρά παιδιά που φεύγουν από τη χώρα. Είναι στενάχωρο να βλέπεις τον κόσμο να φεύγει από τη χώρα του και να προσπαθεί να δραπετεύσει για να σώσει τη ζωή του".