Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Βίρτους Μπολόνια

Νέα νίκη για την ασταματήτη Βίρτους Μπολόνια

Έχει πάρει φόρα και δεν σταματάει πουθενά η Βίρτους Μπολόνια! Η ομάδα του Λούκα Μπάνκι παρουσιάστηκε εξαιρετική στις δύο πλευρές του παρκέ και πανηγύρισε τη νίκη με 93-81 κόντρα στην Αναντολού Εφές για την έκτη αγωνιστική της Euroleague. Μάλιστα αυτή ήταν η πέμπτη συνεχόμενη και ένατη συνολικά αν λάβουμε υπόψη και τα παιχνίδια που έχει δώσει για το εγχώριο πρωτάθλημά της, έχοντας να ηττηθεί από τις 5 Οκτωβρίου και την πρεμιέρα της διοργάνωσης, όταν είχε φιλοξενήσει την Ζαλγκίρις.  

Κορυφαίοι για τους νικητές οι Σενγκέλια (19π, 6 ασίστ, 5 ριμπ), Μπελινέλι (17π με 3/3 τρίποντα) και Ντάνστον (14π, 6 ριμπ), ενώ για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισαν Μπομπουά (17π), Λάρκιν (16π) και Ζίζιτς (15π.).

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους Λάρκιν και Μπομπουά να σκοράρουν με τρίποντα για το 6-0 της Αναντολού Εφές, πριν οι Ιταλοί απαντήσουν με σερί 10-0 και με τον Μπελινέλι να ευστοχεί δύο φορές από μακριά! Οι φιλοξενούμενοι πήραν ξανά το προβάδισμα με 11-10, ενώ στη συνέχεια ο Σενγκέλια πήρε πρωτοβουλίες στην επίθεση, βάζοντας την ομάδα του μπροστά με 20-18 στη λήξη της πρώτης περιόδου.
 



Οι δύο ομάδες συνέχισαν να πηγαίνουν χέρι-χέρι στο σκορ και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τον Μπομπουά να κάνει τη διαφορά για την Αναντολού Εφές, φτάνοντας τους 13 προσωπικούς πόντους και βάζοντάς την μπροστά στο σκορ με 27-24. Σε εκείνο το σημείο του αγώνα, η Βίρτους δεν κατάφερε να σκοράρει για δύο αγωνιστικά λεπτά, επιτρέποντας στην Αναντολού Εφές να φτιάξει τη μέγιστη υπέρ της διαφορά (24-33). Οι γηπεδούχοι πλησίασαν ξανά σε «απόσταση βολής» (33-35) χάρη σε σερί 9-2, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να βρίσκουν με συνέπεια επιθετικές λύσεις, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια όντας μπροστά με 45-41.

Η Αναντολού Εφές διατήρησε το μικρό της προβάδισμα στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, ωστόσο χάρη σε ένα μικρό της σερί 7-0, η Βίρτους Μπολόνια πήρε ξανά το προβάδισμα, 52-50. Ένα τρίποντο του Μίκι έβαλε την ομάδα του Λούκα Μπάνκι στο +4 (59-55), ο Τόμπσον «απάντησε» άμεσα με δικό του τρίποντο για λογαριασμό της Αναντολού Εφές, η οποία όμως σκόραρε μόλις 4 πόντους στα 4 τελευταία λεπτά της περιόδου, γεγονός που το εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι, περνώντας μπροστά με 69-62.
 



Η τέταρτη περίοδος ήρθε με την Βίρτους να παίρνει για πρώτη φορά στον διψήφιο προβάδισμα (73-63), ενώ η Αναντολού Εφές είχε μπλοκαριστεί στην πολύ καλή άμυνα των Ιταλών, σκοράροντας μόλις δύο πόντους στα τρία πρώτα λεπτά. Ο Ζίζιτς με συνεχόμενα καρφώματα μείωσε σε 73-67, φτάνοντας τους 15 προσωπικούς πόντους, αλλά ο Σενγκέλια δεν είχε διάθεση για… παιχνίδια, επαναφέροντας τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (77-67). Στη συνέχεια και μέχρι το τέλος η Εφές δεν κατάφερε να ξαναπλησιάσει, με την Μπολόνια επικρατεί με το τελικό 93-81, βελτιώνοντας σε 5-1 το ρεκόρ της στο ξεκίνημα της φετινής Ευρωλίγκας!

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 41-45, 69-62, 93-81

Τα στατιστικά του αγώνα