Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Λάσο: «Πρέπει να προστατεύσουμε τους παίκτες, είναι ανόητο να παίζουν 100 αγώνες τον χρόνο»

Λάσο: «Πρέπει να προστατεύσουμε τους παίκτες, είναι ανόητο να παίζουν 100 αγώνες τον χρόνο»

H Eυρωλίγκα αναζητά τρόπους να εξελιχθεί, με έναν από αυτούς που έχουν προταθεί, λόγω των μεγάλων οικονομικών οφελών, να είναι η ένταξη στο καλεντάρι μιας ομάδας από το Ντουμπάι.

Ο Πάμπλο Λάσο, ένας από τους πιο έμπειρους τεχνικούς στην Ευρώπη, κλήθηκε να διατυπώσει την άποψή του για το θέμα αυτό, και τόνισε πως είναι κάτι το οποίο θα μπορούσε να υποστηρίξει, αρκεί να μη σημαίνει μεγαλύτερη επιβάρυνση και περισσότερα παιχνίδια για τους παίκτες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Λοιπόν, δεν είμαι πολύ καλός στο να βλέπω το μέλλον, αλλά, σίγουρα, πιστεύω ότι με κάποιο τρόπο πρέπει να προστατεύσουμε τους παίκτες μας. Τι σημαίνει αυτό; Δεν μπορούμε να πιέσουμε τους παίκτες μας να παίζουν περισσότερα από 100 παιχνίδια το χρόνο. Έχω παίκτες τώρα και είχα παίκτες στη Μαδρίτη που έπαιζαν σχεδόν 100 παιχνίδια το χρόνο. Και αυτό είναι ανόητο γιατί αυτό δεν βοηθάει το παιχνίδι.

Στο τέλος, σκοτώνουμε τους πρωταγωνιστές μας. Κάπως πρέπει να διαχειριστούμε το επιχειρηματικό κομμάτι και είμαι ο πρώτος που υπερασπίζεται αυτήν την ιδέα. Εντάξει, αν πρέπει να πάμε στο Ντουμπάι, αν πρέπει να πάρουμε άλλο χορηγό, αν πρέπει να κάνουμε περισσότερα, σίγουρα. Θα είμαι μεγάλος υπερασπιστής αυτού, αλλά θα είμαι μεγάλος υπερασπιστής του γεγονότος ότι πρέπει να προστατεύσουμε τους πρωταγωνιστές μας.

Αν τους πιέσουμε να παίξουν 100 και παραπάνω παιχνίδια, θα είναι δύσκολο, γιατί θα τραυματιστούν και δεν θα αποδώσουν όσο καλύτερα μπορούν. Δεν είναι εύκολο να βρεις λύσεις, θα ήθελα πολύ να δώσω λύσεις και μπορώ να δώσω ιδέες, αλλά για μένα, το μέλλον έρχεται με τη συνεργασία της FIBA και της EuroLeague με τα εθνικά πρωταθλήματα. Και πρέπει να υπάρχει χώρος για όλους και οι κατάλληλες στιγμές για όλους γιατί έτσι θα συνεχιστεί το παιχνίδι και θα συνεχίσει να βελτιώνεται».