Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τακιανός: «Δεν έπαιξε καθόλου ρόλο η απογοήτευση του Ολυμπιακού»

Τακιανός: «Δεν έπαιξε καθόλου ρόλο η απογοήτευση του Ολυμπιακού»

Ο Φώτης Τακιανός μίλησε για τα στοιχεία που έδειξε ο ΠΑΟΚ απέναντι στον Ολυμπιακό και στην προσπάθεια που κατέβαλαν οι παίκτες του παρά την ήττα.

Όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του ΠΑΟΚ:

«Στόχος μας ήταν απέναντι σε μια ομάδα με δεδομένη δυναμική, να φανούμε όσο περισσότερο ανταγωνιστικοί. Θέλαμε να αυξήσουμε τα καλά διαστήματα του πρώτου αγώνα για να μείνουμε κοντά στο σκορ. Το καταφέραμε στην αρχή του παιχνιδιού, όταν είχαμε συγκέντρωση κυρίως στο αμυντικό κομμάτι. Ο υψηλός ρυθμός, η ταχύτητα και οι επαφές που δημιουργεί ο αντίπαλος σε αναγκάζει να ξοδέψεις πολλή ενέργεια. Έτσι, δε λειτουργείς σωστά στην απόφασή σου και αυτό ήταν ξεκάθαρο μέσα στον αγώνα.

Είχε υπεροπλία μέσα στο καλάθι ο Ολυμπιακός λόγω σωματοδομής κυρίως αλλά και ποιότητας. Προσπαθήσαμε να το διορθώσουμε, την τακτική μας και να περιορίσουμε την ταχύτητα του αντιπάλου, φτάνοντας έως και τους 11 πόντους και μπορούσαμε να πάμε σε μονοψήφιο αριθμό διαφοράς. Πρέπει να μείνουμε ικανοποιημένοι από τα καλά κομμάτια του 40λεπτου. Απέναντι σε τέτοιες ομάδες πρέπει να είσαι έτοιμος σωματικά και πνευματικά.

Θέλαμε να χτυπήσουμε συγκεκριμένα πράγματα του αντιπάλου. Δεν μπόρεσαν οι παίκτες μας να αναγνωρίσουν τι πρέπει να κάνουν σε συγκεκριμένα σημεία. Όταν ξοδεύεις σωματική ενέργεια, δεν μπορείς να έχεις τις σωστές αποφάσεις μετά.

Για τον Χαντς και τον περιορισμένο του χρόνο και ρόλο: «Το πώς αξιολογείται η απόφαση του παίκτη έχει να κάνει με αυτόν που τον αξιολογεί».

Για την απογοήτευση που έφερνε μαζί ο Ολυμπιακός: «Αν ήμασταν στο ίδιο επίπεδο με τον Ολυμπιακό, θα μπορούσε να παίξει ρόλο η απογοήτευση του. Δεν είχαμε κάποιο ιδιαίτερο πλεονέκτημα λόγω της ψυχολογικής κατάστασης του Ολυμπιακού. Δεν έπαιξε καθόλου ρόλο. Είναι χαώδης η διαφορά μας».