Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Challenge Cup: «Αέρινος» στην Σλοβενία και στους «16» ο Παναθηναϊκός

Challenge Cup: «Αέρινος» στην Σλοβενία και στους «16» ο Παναθηναϊκός

Χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα ο Παναθηναϊκός επικράτησε 3-0 της Νόβα Γκόριτσα και στον δεύτερο αγώνα του ζευγαριού και πανηγύρισε την πρόκριση στην φάση των «16» του Challenge Cup εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την CSM Βουκουρεστίου.

Ο Παναθηναϊκός, πηγαίνοντας με το 3-0 του πρώτου αγώνα στο κλειστό του Μετς, χρειαζόταν δύο σετ για να κλειδώσει την πρόκριση στην φάση των "16" του Cev Challenge Cup. Η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη πήρε τη νίκη με 3-0 σετ (20-25, 18-25, 25-27) και πέρασε με άνεση στην επόμενη φάση εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την CSM Βουκουρεστίου.

Σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, ο Παναθηναϊκός είχε τον πρώτο λόγο. Από νωρίς σε κάθε σετ «έχτιζε» διαφορές οι οποίες του έδιναν την άνεση να... κλείσει τα σετ. Στο πρώτο σετ είδε την Γκόριτσα να μειώνει στο πόντο (17-17), όμως αυτό δεν ανησύχησε τις παίκτριες του Γιάννη Καλμαζίδη, οι οποίες κατέκτησαν το πρώτο σετ με 20-25.

Στο δεύτερο σετ, οι δύο ομάδες ξεκίνησαν πόντο - πόντο. Ένα επιθετικό σερί του Παναθηναϊκού έκανε τη διαφορά, εκτοξεύοντας τη διαφορά στους εννέα πόντους (10-19). Από εκεί και πέρα η κατάκτηση του δεύτερου σετ ήταν εύκολη με τον Παναθηναϊκός να διπλασιάζει τα σετ του με 18-25 και να «σφραγίζει» την πρόκριση στην φάση των "16".

Στο τρίτο σετ, το οποίο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα ο ρυθμός των «πράσινων» έπεσε με αποτέλεσμα η Γκόριτσα να έχει το πρώτο λόγο. Οι Σλοβένες πήραν μία διαφορά δύο πόντων, την οποία διατήρησαν έως την τελική ευθεία του σετ. Εκεί ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε (19-19), όμως, η Γκόριτσα βρέθηκε με διπλό set ball (24-22). Οι «πράσινες» ισοφάρισαν με (24-24) με το σετ να πάει στην παράταση. Μάλιστα, στο πρώτο match ball (25-26) έκλεισαν το σετ με 25-27 κάνοντας το 3-0 σετ. 

Τα σετ: 0-3 (20-25, 18-25, 25-27)

Τα ζευγάρια της φάσης των 16

  1. Ολυμπιακός (Ελλάδα) - Ράνταμπεργκ (Νορβηγία) ή Νοβάρα (Ιταλία)
  2. ΖΟΚ (Σερβία) - Βολουντάρι (Ρουμανία)
  3. Λέφσκι (Βουλγαρία) ή Ντίναμο (Κροατία) - ΠΑΟΚ (Ελλάδα) ή Πρόστεγιοβ (Τσεχία)
  4. Ναϊσέτ (Φινλανδία) ή Γαλατάσαραϊ (Τουρκία) - Ρουζελάρε (Βέλγιο) ή Βισμπάντεν (Γερμανία)
  5. Παναθηναϊκός (Ελλάδα) - Ντινάμο (Ρουμανία)
  6. Αζερέιλ (Αζερμπαϊτζάν) ή Αβάρκα Μενόρκα (Ισπανία) - Νεπτούν (Γαλλία)
  7. Σπόρτινγκ (Πορτογαλία) ή Τεντ Ομπρένοβατς (Σερβία) - Λούγκοζ (Ρουμανία)
  8. Λιντς/Στεγκ (Αυστρία) ή Ίνσμπρουκ (Αυστρία) - Νιλιουφέρ Μπελεντίγεσπορ (Τουρκία)

Τα ζευγάρια των προημιτελικών

  1. Νικητής 1 - ΖΟΚ (Σερβία) ή Βολουντάρι (Ρουμανία)
  2. Νικητής 3 - Παναθηναϊκός (Ελλάδα) - Ντινάμο (Ρουμανία)
  3. Νικητής 5 - Νικητής 6
  4. Νικητής 7 - Νικητής 8

Τα ζευγάρια των ημιτελικών

  • Νικητής 1 - Νικητής 2
  • Νικητής 3 - Νικητής 4