Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Δολοφονία Μιχάλη: Προφυλακιστέος ένας χούλιγκαν και δύο ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους

Δολοφονία Μιχάλη: Προφυλακιστέος ένας χούλιγκαν και δύο ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους

Νέες εξελίξεις στο ρεπορτάζ για την σύλληψη των εννέα εκ των δέκα Κροατών χούλιγκανς έδωσε η εφημερίδα jutarnji list αναφέροντας τις ενέργειες των κρατικών Αρχών σχετικά με τη για την δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη στη Νέα Φιλαδέλφεια.: «Για δυο από τους συλληφθέντες Bad Blue Boys εκδόθηκε διαταγή σήμερα το πρωί από τον ανακριτή του Επαρχιακού Δικαστηρίου του Ζάγκρεμπ για ασφαλιστικά μέτρα, ενώ ο τρίτος, που προσήλθε σήμερα στο δικαστήριο στις 10:30, θα παραμείνει προφυλακιστέος».

Συγκεκριμένα, ο 28χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος από τον ανακριτή του Δικαστηρίου του Ζάγκρεμπ λόγω κινδύνου φυγής. Οι άλλοι δύο οπαδοί που συνελήφθησαν στο Ζάγκρεμπ, ηλικίας 43 και 21 ετών, αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από ανάκριση, ενώ τους επιβλήθηκαν ακόμη προληπτικά μέτρα (συχνή παρουσίαση στην αστυνομία και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα).

Όλοι οι οπαδοί που συνελήφθησαν στην Κροατία υποστήριξαν ότι δεν ήθελαν να παραδοθούν στις ελληνικές αρχές.

Ανεπίσημες πηγές του 24sata λένε ότι οι συλληφθέντες κατηγορούνται για σειρά αξιόποινων πράξεων, εγκληματική οργάνωση, κατασκευή και προμήθεια εκρηκτικών ουσιών, πρόκληση σοβαρών σωματικών βλαβών κ.α.

Υπενθυμίζεται ότι οι ελληνικές αρχές έχουν ζητήσει την έκδοση δέκα μελών των «Bad Blue Boys», σημειώνοντας ότι έχουν εκδοθεί και ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης. Το ευρωπαϊκό ένταλμα αφορούσε συνολικά 10 άτομα με τον δέκατο να αναζητείται ακόμα από την κροατική αστυνομία.

Τέλος στην Κροατία υπάρχει έντονη ανησυχία για τους Κροάτες χούλιγκαν που παραμένουν εδώ και 45 μέρες στις ελληνικές φυλακές!

Ο δικηγόρος και νομικός σύμβουλος των γονέων των οπαδών που κρατούνται στην Ελλάδα, Mario Medak, επιχείρησε να εφησυχάσει τους συγγενείς των κρατουμένων και δήλωσε:

«Η συμπεριφορά των ελληνικών αρχών είναι εφάμιλλη με αυτή των άλλων κρατουμένων. Δεν ζητούν ειδική μεταχείριση. Όσον αφορά την ασφάλειά τους, δεν υπήρξαν ιδιαίτερα παράπονα. Αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πόσο θα διαρκέσει η έρευνα και μπορούμε επίσης να μαντέψουμε πόσο καιρό θα είναι προφυλακιστέοι... »