Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Έβερτον

Η Έβερτον πήρε το ντέρμπι παραμονής κόντρα στη Νότιγχαμ Φόρεστ

«Ο θάνατος σου, η ζωή μου» λέει το γνωστό ρητό, το οποίο βρήκε απόλυτη εφαρμογή στη «μάχη» σωτηρίας του «Γκούντισον Παρκ» ανάμεσα σε Έβερτον και Νότιγχαμ Φόρεστ. Εκεί όπου οι ποδοσφαιριστές του Σον Ντάις κατάφεραν να λυγίσουν με 2-0 την αντίπαλό τους και να ξεφύγουν στο +5 από τη ζώνη του υποβιβασμού, τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι έμειναν οριακά πάνω από την επιφάνεια με έναν βαθμό διαφορά  από τη Λούτον.

Τον δρόμο για το... εξάποντο άνοιξε ο Γκέιγ στο 29΄, ο οποίος με όμορφο μακρινό σουτ βρήκε τη γωνία της εστίας και άνοιξε το σκορ. Λίγο πριν από το ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Γιανγκ μέσα στην περιοχή, ενώ κουβέντα σήκωσε και ένα άτσαλο τάκλιν του ίδιου παίκτη στον Χάτσον Οντόι στο δεύτερο ημίχρονο. .

Παρόλα αυτά εκείνη που βρήκε ξανά δίχτυα ήταν η Έβερτον. Στο 76΄ο ΜακΝίλ βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και με συρτό σουτ έστειλε την μπάλα πρώτα στο δοκάρι κι από εκεί στα δίχτυα, «σφραγίζοντας» τη μεγάλη νίκη της ομάδας του.

Τίποτα δεν άλλαξε άλλωστε μέχρι το φινάλε, το οποίο ωστόσο μετρίασε τη χαρά στο «Γκούντισον Παρκ» λόγω του τραυματισμού του Μπέτο στο κεφάλι που αναγκάστηκε να αποχωρήσει με φορείο έπειτα από ενδελεχή εξέταση του ιατρικού επιτελείου.