Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Οι επιλογές Λουτσέσκου για ΑΕΚ

Οι επιλογές Λουτσέσκου για ΑΕΚ

Με πολλές απουσίες ταξιδεύει για την Αθήνα και το ντέρμπι με την ΑΕΚ ο ΠΑΟΚ, με τις λύσεις στα χέρια του Ραζβάν Λουτσέσκου να είναι συγκεκριμένες, οδηγώντας τον Ρουμάνο σε ανπροσαρμογή πλάνου.

Ξεκινώντας από τα βασικά, όπως είναι ήδη γνωστό, ο ΠΑΟΚ μετρά δύο κομβικότατες απουσίες: Ντόουγκλας Αουγκούστο και Τάισον. Οι δύο κορυφαίοι του Δικεφάλου στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό μπήκαν στα... πιτς, με τον Βραζιλιάνο να είναι εν γένει ο κορυφαίος παίκτης του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν. Τι σημαίνει αυτό; Πως οι λύσεις μεσοεπιθετικά είναι συγκεκριμένες για τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Απόντος του πολυσύνθετου χαφ, στο χώρο της μεσαίας γραμμής θα κινηθούν οι Στέφαν Σβαμπ - Τιάγκο Ντάντας, με τον Φιλίπε Σοάρες να μένει στον πάγκο ως εναλλακτική λύση. Για το κενό του Βραζιλιάνου, δύο ήταν οι επιλογές του Ρουμάνου, κινούμενος ανάμεσα στους Ομάρ Ελ Καντουρί - Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, με τον Μαροκινό εν τέλει να συνθέτει την τριπλέτα πίσω από τον φορ, μαζί με τους Αντρίγια Ζίβκοβιτς και Γιάννη Κωνσταντέλια.

Από εκεί και πέρα, δεν αποκλείεται να φρεσκάρει και τη γραμμή κρούσης, ρίχνοντας στη «μάχη» της «Opap Arena» τον Μπράντον Τόμας, αντί του Νέλσον Ολιβέιρα. Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως στην αποστολή συμπεριλήφθηκε και ο 17χρονος Στέφανος Τζίμας, ο οποίος το προηγούμενο Σαββατοκύριακο αγωνίστηκε με τη δεύτερη ομάδα του Δικεφάλου, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο ακόμη κι ως αλλαγή. 

Στα μετόπισθεν, διαθέσιμος είναι εκ νέου ο Ζοάν Σάστρε, δίνοντας μία ακόμη λύση στα δεξιά της άμυνας του Δικεφάλου, με τον Τόμας Κεντζιόρα όμως να παίρνει χρόνο συμμετοχής στις δοκιμές και ως εκ τούτου δεν αποκλείεται να πάρει και φανέλα βασικού. Θυμίζουμε πως εκτός αποστολής έμεινε ο Λευτέρης Λύρατζης και ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, καθώς κρίθηκε αναγκαίο να γίνει μία διαχείριση και με τους δύο αγωνιστικά και πνευματικά.

Ο Ντόμινικ Κοτάρσκι θα είναι η σταθερά κάτω από τα δοκάρια της ομάδας, με τον Ράφα Σοάρες αριστερά και πιθανότατα τους Κάργα - Ίνγκασον να συνεχίζουν ως δίδυμο στο κέντρο της άμυνας.