Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Έτσι «καθάρισε» ο Μελισσανίδης τη μεταγραφή Λιούμπισιτς - Το «χρυσό» deal της ΑΕΚ και το μεγάλο συμβόλαιο

Έτσι «καθάρισε» ο Μελισσανίδης τη μεταγραφή Λιούμπισιτς - Το «χρυσό» deal της ΑΕΚ και το μεγάλο συμβόλαιο

Ο Ρόμπερτ Λιούμπισιτς πρέπει να θεωρείται παίκτης της ΑΕΚ και άλλη μια μεγάλη μεταγραφή με παρόν και μέλλον ολοκληρώνεται για την Ένωση που βαδίζει με συνέπεια πάνω στο πλάνο του Ματίας Αλμέιδα. Αναβάθμιση του ρόστερ του... νταμπλ με νεαρότερους και ποιοτικούς παίκτες.

Ο 24χρονος Κροάτης, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βιέννη από γονείς Κροάτες της Βοσνίας, είχε κάνει κλικ στον Ματίας Αλμέιδα, αλλά και στους ανθρώπους της ομάδας από τα δύο καλοκαιρινά παιχνίδια με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Στο ματς της Κροατίας είχε παίξει επιθετικός μέσος πίσω από τον φορ και στη ρεβάνς της Νέας Φιλαδέλφειας κεντρικό χάφ (οκτάρι). Είχε πετύχει το δεύτερο γκολ της Ντιναμό με εκπληκτική κίνηση και άψογο πλασέ κι είχε κάνει το χέρι - πέναλτι με το οποίο η ΑΕΚ πήρε τη μεγάλη πρόκριση. Η ΑΕΚ ενδιαφέρθηκε πολύ γρήγορα για τον παίκτη, αλλά τότε οι απαιτήσεις των Κροατών ξεκινούσαν από τα 7.000.000 ευρώ, ενώ ήδη υπήρχε ενδιαφέρον από ιταλικές ομάδες.

Η ΑΕΚ παρέμεινε «ζεστή» και κράτησε επαφή τόσο με τους μάνατζερ όσο και με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή. Η αλλαγή προπονητή με την απόλυση του Μπίτσαν δεν ευνόησε τον Λιούμπισιτς, ο οποίος δεν ήθελε να παίζει αριστερό μπακ που ήταν η αρχική του θέση κι έτσι σε αρκετά παιχνίδια έμεινε και εκτός αρχικής ενδεκάδας, αν κι ένας από τους καλύτερους παίκτες της Ντιναμό.

Αυτό τον έκανε να δει με πολύ καλό μάτι την περίπτωση της ΑΕΚ, αφού από την αρχή του είχε ξεκαθαριστεί πως η ΑΕΚ τον θέλει για το κέντρο. Όσο πέρναγε ο καιρός, η πίεση της ΑΕΚ μεγάλωνε τη δική του επιθυμία και τις τελευταίες κρίσιμες μέρες έφτασε σε σημείο να ζητήσει ακρόαση από τη διοίκηση και να πιέσει να δεχτούν την πρόταση και να τον πουλήσουν στους κιτρινόμαυρους.

Έχοντας μιλήσει με τον Ματίας Αλμέιδα γνωρίζει ακριβώς τον ρόλο του στο αγωνιστικό πλάνο της ομάδας και είναι ενθουσιασμένος. Η ΑΕΚ, που από το τέλος Δεκεμβρίου μέσω των μάνατζερ του παίκτη διαπραγματεύονταν τη μεταγραφή με τη Ντιναμό, έχοντας ως σύμμαχο τον παίκτη, έγινε πιο πιεστική τις τελευταίες μέρες και με την τελική «σφραγίδα» του Δημήτρη Μελισσανίδη που ανέβασε το ποσό της προσφοράς. Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, λοιπόν, υπήρξε συμφωνία και απέμενε η έγκριση από το συμβούλιο της Ντιναμό.

Το μεσημέρι της Τρίτης, όμως, οι Κροάτες ενημέρωσαν την ΑΕΚ πως άλλαξαν απόφαση και τελικά θέλουν να κρατήσουν τον Λιούμπισιτς. Όταν ο παίκτης ενημερώθηκε για αυτή την εξέλιξη, ξεκαθάρισε πως επιθυμία του είναι να μετακομίσει άμεσα στην ΑΕΚ. Είπε στους ανθρώπους της Ντιναμό πως σέβεται το γεγονός ότι έχει συμβόλαιο, αλλά το καλύτερο θα ήταν να βρεθεί η χρυσή τομή με την Ένωση.

Ενώ, λοιπόν, ο παίκτης πίεζε όσο μπορούσε, η ΑΕΚ βλέποντας την αντίδραση της Ντιναμό έκανε την επόμενη κίνησή της. Με απόφαση του Δημήτρη Μελισσανίδη βελτίωσε την προσφορά της και έκλεισε οριστικά το deal της μεγάλης μεταγραφής.

Τελικά το deal έκλεισε με ένα ποσό που μπορεί να φτάσει συνολικά στα 5 εκατ. ευρώ. Σε αυτό υπολογίζονται κάποια μπόνους που εύκολα μπορούν να επιτευχθούν, αλλά και οι αμοιβές ανθρώπων που πληρώθηκαν για να μεσολαβήσουν και να «τρέξουν»οι επαφές με τη Ντινάμο.

Όσο για το συμβόλαιο του ίδιου του Λιούμπισιτς, θα έχει κατά πάσα πιθανότητα πενταετή διάρκεια και θα προβλέπει για τον παίκτη περισσότερες από 600.000 ευρώ τον χρόνο.

Αξίζει να τονιστεί και ο πολύ σημαντικός ρόλος που έπαιξε ο Βίντα, που είναι παίκτης σύμβολο για τη Ντιναμό και την Εθνική Κροατία, τόσο για να πειστεί ο παίκτης και να γίνει φανατικός υπέρμαχος της μεταγραφής του στην ΑΕΚ όσο και για να δώσει το τελικό «ΟΚ» για τη μεταγραφή ο κροατικός σύλλογος.