Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Με… ορισμό ο προσεχής αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Champions League - Τα δύο φαβορί

Με… ορισμό ο προσεχής αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Champions League - Τα δύο φαβορί

O Παναθηναϊκός σχεδόν σίγουρα έχασε τον τίτλο του πρωταθλητή από την ΑΕΚ.

Όλα, λοιπόν, δείχνουν ότι το τριφύλλι θα αγωνιστεί στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών (πρώτο παιχνίδι το διήμερο 25/26 Ιουλίου και ρεβάνς το διήμερο 1/2 Αυγούστου) και περιμένει την κλήρωση της 21ης Ιουνίου για να μάθει τον προσεχή του αντίπαλο. Μόνο που στην πραγματικότητα αυτό δεν θα είναι κλήρωση, αλλά περισσότερο ορισμός.

Κι αυτό, γιατί ο Παναθηναϊκός θα μπει στο γκρουπ των ανίσχυρων (κατά 99,9% μαζί με τον δεύτερο της Ελβετίας), κάτι που σημαίνει ότι θα τεθεί αντιμέτωπος είτε με τον δευτεραθλητή Βελγίου είτε με τον δευτεραθλητή Ουκρανίας. Με άλλα λόγια, οι πράσινοι στρέφουν το βλέμμα τους στα δύο αυτά πρωταθλήματα και «λοκάρουν» 7 πολύ συγκεκριμένες ομάδες που μπορούν να βρεθούν στον διάβα τους.

Μοναδική περίπτωση να χαλάσει αυτή η συνθήκη είναι να γυρίσει ο κόσμος ανάποδα στην Ελβετία και η 5η Βασιλεία (έχει μπροστά της και ημιτελικούς Conference League) να καλύψει στις τελευταίες 4 αγωνιστικές διαφορά 6 βαθμών που την χωρίζει από την δεύτερη Σερβέτ και να προσπεράσει Λουγκάνο, Λουκέρνη, «κλέβοντας» τη δεύτερη θέση. Προς το παρόν, αυτό μοιάζει ασύλληπτα δύσκολο να συμβεί, επομένως ας μείνουμε στο πιο πιθανό σενάριο.

Αυτη τη στιγμή στο Βέλγιο, όλα είναι ανοιχτά. Η Αντβέρπ έχει 42 βαθμούς, έναν περισσότερο από Γκενκ και Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ, την ώρα που η Μπριζ έμεινε στους 30 και έχασε κάθε ελπίδα για έξοδο στο Champions League.

Σε ό,τι αφορά την Ουκρανία, το πρωτάθλημα τελειώνει σε πέντε αγωνιστικές.

Η Σαχτάρ έχει 60 βαθμούς, τρεις περισσότερους από τη Ντνίπρο που όμως έχει ένα παιχνίδι λιγότερο και μπορεί να την πιάσει στην κορυφή. Από κοντά και η Ζόρια Λουχάνσκ (55), ενώ η Ντινάμο Κιέβου βρίσκεται στους 50, κάτι που σημαίνει ότι πάρα πολύ δύσκολα θα προλάβει ένα εισιτήριο Champions League.

Αν τελείωναν σήμερα τα πρωταθλήματα, τότε ο Παναθηναϊκός θα καλούνταν να παίξει είτε με τη Γκενκ είτε με τη Ντνίπρο, με έπαθλο ένα εισιτήριο στον 3ο προκριματικό του Champions League και δεδομένα μία εξασφαλισμένη θέση σε ομίλους τουλάχιστον του Conference League.