Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Super League: Πραγματοποιήθηκε η τηλεδιάσκεψη του υφυπουργείου με τους γιατρούς των ομάδων

Super League: Πραγματοποιήθηκε η τηλεδιάσκεψη του υφυπουργείου με τους γιατρούς των ομάδων

Απόψεις για την πιο ασφαλή έναρξη των προπονήσεων και κατ’ επέκταση της επανεκκίνησης της Σούπερ Λίγκας αντάλλαξαν με τους γιατρούς των ομάδων της κατηγορίας ο Λευτέρης Αυγενάκης και ο Γιώργος Μαυρωτάς στη τηλεδιάσκεψη που έγινε σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα, οι επιστήμονες αντήλλαξαν απόψεις, υπέβαλλαν ερωτήματα που θα απαντηθούν τις προσεχείς ημέρες από την ειδική επιτροπή του υπουργείου Υγείας, η οποία έχει τον πρώτο λόγο από το ξεκίνημα της πανδημίας του κορονοϊού και συμφώνησαν στην τακτική επανάληψη τέτοιων τηλεδιασκέψεων, καθώς η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη.

Μάλιστα, τόσο ο κ. Αυγενάκης, όσο και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού και Συντονιστής της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ, Γιώργος Μαυρωτάς, τόνισαν πως «το μοναδικό που ξέρουμε μέσα σε αυτήν την αβεβαιότητα είναι ότι πρέπει να πάμε με όσο το δυνατό μεγαλύτερη ασφάλεια σε κάθε βήμα επανεκκίνησης της αθλητικής δραστηριότητας. Η κατάσταση είναι ρευστή, τα πρωτόκολλα θα ανανεώνονται βάσει των νέων δεδομένων από εβδομάδα σε εβδομάδα και οι αποφάσεις, σ’ αυτά τα αχαρτογράφητα νερά, θα λαμβάνονται από τους επιστήμονες σε συνδυασμό και με την διεθνή πρακτική, η οποία άλλωστε ποικίλλει από χώρα σε χώρα σε ότι αφορά στο ποδόσφαιρο».

Σε αυτή εκτός των Λευτέρη Αυγενάκη και Γιώργου Μαυρωτά συμμετείχε και ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Μηνάς Λυσάνδρου.

Από πλευράς της Επιτροπής Επιστημόνων του Υπουργείου Υγείας (υποεπιτροπή Αθλητισμού) συμμετείχαν οι:
Αθανάσιος Εξαδάχτυλος, Πλαστικός Χειρουργός, διδάκτωρ του ΑΠΘ, πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και Γεώργιος Σαρόγλου, Ομότιμος Καθηγητής Παθολογίας - Λοιμωξιολογίας ΕΚΠΑ.

Από πλευράς της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ συμμετείχαν οι:

Παναγιώτης Σκανδαλάκης, Ομότιμος Καθηγητής ΕΚΠΑ, πρόεδρος ΕΣΚΑΝ, Αθανάσιος Τσακρής, Καθηγητής Μικροβιολογίας, Αντιπρύτανης ΕΚΠΑ, επιστημονικός συνεργάτης ΕΟΔΥ, Γεώργιος Μαρίνος, Διευθυντής Γενικής Ιατρικής Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΓΝΑ "Λαϊκό", Οδυσσέας Παξινός, Σμήναρχος, Ορθοπεδικός Χειρουργός Αθλητίατρος "251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας" Μαρίνα Καλογριδάκη, Αναισθησιολόγος, Διευθύντρια Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΓΝΑ «ΚΑΤ»

Και εκ μέρους της Super League 1 και των 14 ΠΑΕ μελών της οι:
Θοδωρής Λάιος, διευθυντής διοργάνωσης πρωταθλημάτων
Ξενοφών Ρούσσης, επικεφαλής υγειονομικής επιτροπής SL1
Χαράλαμπος Λάλος (AEK)
Γεώργιος Μπασδέκης (ΑΕΛ)
Θεοχάρης Κυριακίδης (Άρης)
Παναγιώτης Μπουντούρης (Αστέρας Τρίπολης)
Νικόλαος Πισκοπάκης (Ατρόμητος)
Ευάγγελος Παγουλάτος (ΝΠΣ Βόλος)
Χρήστος Χολέβας (Λαμία)
Ιωάννης Πετκίδης (Ξάνθη)
Χρήστος Θέος (Ολυμπιακός)
Θεόδωρος Κοκκινάκης (Ολυμπιακός)
Γιώργος Κουβίδης (ΟΦΗ)
Ιωάννης Λεβάκος (Παναθηναϊκός)
Γρηγόριος Ζήσης (Παναιτωλικός)
Αριστείδης Ντούσιας (Πανιώνιος)
Ευθύμιος Παπασούλης (ΠΑΟΚ)
Κυριάκος Κυριάκος (ΠΑΟΚ)