Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πινέδα

«Διατεθειμένη η ΑΕΚ να κάνει προσφορά για Πινέδα»

Στη διάθεση της Θέλτα να παραχωρήσει τον Ορμπελίν Πινέδα αναφέρεται σε ρεπορτάζ της η ισπανική εφημερίδα, «El Desmarque».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, «O Πινέδα είναι παίκτης προς πώληση με τη Θέλτα να είναι πρόθυμη να ακούσει προσφορές», στη συνέχεια τονίζονται τα πεπραγμένα του παίκτη στην Ελλάδα και επισημαίνεται πως «η ΑΕΚ τον θέλει και είναι διατεθειμένη να κάνει προσφορά για τη μεταγραφή». Ωστόσο, όπως επισημαίνεται στο ίδιο ρεπορτάζ «η ΑΕΚ δεν είναι η μόνη ομάδα που θα παλέψει για τον Μεξικανό χαφ».

Ταυτόχρονα σημειώνεται πως ο Πινέδα θα βρεθεί στην προετοιμασία της ομάδας του Βίγκο, υπογραμμίζεται πως «ο ιδιοκτήτης, Κάρλος Μουρίνιο λόγω των δεσμών του με το Μεξικό, θέλει να έχει τον "Maguito" στη Θέλτα. Εάν ο νέος προπονητής δώσει το πράσινο φως, θα μείνει εκτός αν εμφανιστεί αδιάψευστη προσφορά και για τις δύο πλευρές. Διαφορετικά, στην Θέλτα γνωρίζουν την επιθυμία του παίκτη να παίξει στο Champions League την επόμενη σεζόν».

Και το τελευταίο έχει τη σημασία του, με δεδομένο πως κάτι τέτοιο μπορεί να του προσφέρει η ΑΕΚ που παίζει προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ και υπάρχουν πιθανότητες να προκριθεί στους ομίλους.