Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Λαμία: «Ο διαιτητής αλλοίωσε τα λεγόμενα του Παπαϊωάννου»

Λαμία: «Ο διαιτητής αλλοίωσε τα λεγόμενα του Παπαϊωάννου»

Για άτυπη κόντρα που υπάρχει ανάμεσα στους Έλληνες διαιτητές και τη Λαμία έκαναν λόγο ο νομικός της ομάδας της Φθιώτιδας Αργύρης Λίβας και ο τεχνικός διευθυντής Γιώργος Κασναφέρης, στην απολογία του Πανουργιά Παπαϊωάννου στον διαιτητή του αγώνα με το Βόλο, Σταύρο Τσιμεντερίδη.

Ο μεγαλομέτοχος της Λαμίας είχε κληθεί σε απολογία με το άρθρο 19 του Πειθαρχικού Κώδικα για απειλές και προβλέπει βαριές ποινές τόσο για τον ίδιο αλλά και για την ομάδα.

Συγκεκριμένα, στο φύλλο αγώνα γράφτηκε ότι είπε στον διαιτητή ««Τελείωσες ρε. Έχεις τελειώσει σήμερα. Ήταν το τελευταίο σου παιχνίδι. Δεν πρόκειται να σφυρίξεις ξανά. Δεν σε βλέπω καν».

Οι της Λαμίας ωστόσο, υποστήριξαν ότι τα λεγόμενα του Παπαϊωάννου αλλοιώθηκαν από τον διαιτητή. «Η συγκεκριμένη στιχομυθία σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται σε αυτά που κατέγραψε ο διαιτητής, ο Παπαϊωάννου ουδέποτε απείλησε, ουδέποτε εξύβρισε τον διαιτητή. Είναι ένα απλό μέλος του Συνεταιρισμού χωρίς πρόσβαση στην ΕΠΟ, είναι χαρακτηριστικό ότι στείλαμε την επιστολή 31/10 και ακόμη δεν έχει οριστεί συνάντηση. Άλλοι πρόεδροι ομάδων, και καλά κάνουνε, πάνε στα γραφεία της ΕΠΟ και βλέπουν όποιον θέλουν. Επομένως δεν έχει τη δύναμη ο Πανουργιάς να απειλήσει και να μπει σε μία διαδικασία αντιπαράθεσης και εκβιασμού με τον συγκεκριμένο διαιτητή ή οποιονδήποτε άλλο» τόνισε ο Αργύρης Λίβας.

Και συμπλήρωσε… «Ο Παπαϊωάννου διαμαρτύρεται στο τέλος για ένα πέναλτι. Τον πλησιάζει, ο διαιτητής του λέει «φύγε, δεν σε ακούω, δεν σε βλέπω», είτε ειρωνικά, είτε με την έννοια ότι δεν έχει θεσμικά εκείνη την ώρα καμία θέση για να του διαμαρτυρηθεί και του απάντησε ο Παπαϊωάννου «το ξέρουμε δεν μας βλέπετε καν, δεν μας σέβεστε, δεν ξέρετε τι σφυρίζετε. Όπως παίζεις δεν πρόκειται να ξανασφυρίξεις, θα τελειώσεις». Ο διαιτητής τα έχει αλλοιώσει σε βαθμό όχι τραγικό αλλά αλλάζοντας το νόημα. Ακόμη όμως και έτσι, σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει απειλή, εξύβριση. Και πριν τον αγώνα και μετά του είπε «γι’ αυτό δεν σας θέλω». Θεωρεί ότι οι Έλληνες διαιτητές δεν συμπεριφέρονται ακριβοδίκαια στη Λαμία».

Ο Αργύρης Λίβας τόνισε ότι έχει στείλει επιστολή στις 31/10 επιστολή ζητώντας συνάντηση με τον αρχιδιαιτητή Στηβ Μπένετ για τις διαιτησίες της Λαμίας και υπάρχει «μία άτυπη κόντρα με τους ‘Έλληνες διαιτητές. Ο κ. Παπαϊωάννου έχει διαμηνύσει παντού ότι δεν θέλει Έλληνες διαιτητές, αυτό έχει δημιουργήσει μία κόντρα. Ήρθε και ο Σιδηρόπουλος να μας αποτελειώσει με τον παίκτη που μας απέβαλε πρόσφατα, άδικα κατά την άποψη μας στον αγώνα με τον Άρη. Απέβαλε στο 19’ τον Μπεχαράνο επειδή του είπε «είσαι μάγκας»».

Ο Γιώργος Κασναφέρης κατέθεσε ότι… «Ο Παπαϊωάννου όντως διαμαρτυρήθηκε γιατί πίστευε ότι μια φάση ήταν πέναλτι. Του είπε… «δεν μας βλέπετε, δεν μας σέβεστε, δεν ξέρετε τι σφυρίζετε. Όπως παίζεις έτσι, δεν θα ξαναπαίξεις, με έχετε τελειώσει ψυχολογικά, θα φύγω από το ποδόσφαιρο. Θα πάω να διαμαρτυρηθώ στην ΚΕΔ». Ο Παπαϊωάννου διαμαρτυρήθηκε, δεν απείλησε. Στο τέλος πήγε στα αποδυτήρια των διαιτητών, του είπε να προσέχουν στο δρόμο γιατί έβρεχε, τους πήγε και δύο πίτσες».