Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τα εκατομμύρια που χρειάζεται ο Ολυμπιακός για να πάρει τον Μάξι Γκόμεζ

Τα εκατομμύρια που χρειάζεται ο Ολυμπιακός για να πάρει τον Μάξι Γκόμεζ

Ο Ολυμπιακός ακόμα δεν έχει κάνει σεφτέ μεταγραφικά. Τα ονόματα που ακούγονται δεκάδες αλλά ακόμα δεν έχει περάσει ο σύλλογος στο παρασύνθημα. Βέβαια, εδώ σήμερα Τρίτη (27/6) παρουσίασε τον Κορδόν και τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Πάντως, η αλήθεια είναι πως ότι έχει ειπωθεί από Ισπανία πρόκειται για σούπερ δύσκολες περιπτώσεις.

Ο Ολυμπιακός έχει βάλει σε πρώτο πλάνο τον Μπάρτρα για τη θέση των στόπερ. Αλλά δεν είναι ο μοναδικός παίκτης που φέρεται να θέλει από την Τραμπζονσπόρ.

Ο λόγος φυσικά για τον 27χρονο διεθνή Ουρουγουανό επιθετικό, Μάξι Γκόμες. Η Τραμπζονσπόρ έδωσε 3 εκατομμύρια ευρώ για να τον πάρει από τη Βαλένθια. Η σεζόν του, όμως, δεν ήταν καλή. Σε 37 ματς 7 γκολ.

Ένας παίκτης που το καλοκαίρι του 2019 η Βαλένθια είχε δώσει στη Θέλτα 14,5 εκατομμύρια ευρώ και δύο καλοκαίρια πίσω η ομάδα του Βίγκο στην Ντεφενσόρ της Ουρουγουάης 4,3. Συνολικά δηλαδή για τον Μάξι Γκόμεζ έχουν δοθεί πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ σε transfer fees.

Η κακή του σεζόν, όμως, στην Τουρκία είχε αντίκτυπο και στην εθνική με την οποία έως και πρόσφατα μετρούσε 31 αγώνες με 4 γκολ. Ο νέος προπονητής όμως Μαρσέλο Μπιέλσα δεν τον κάλεσε στα πρόσφατα φιλικά παιχνίδια. Μήνυμα.

Ο Ολυμπιακός φαίνεται να έχει μπει στο παιχνίδι της απόκτησής του. Μπορεί ο Γκόμεζ να μην είναι στο καλύτερο του φεγγάρι αλλά πρόκειται για μια περίπτωση που χρειάζονται πολλά λεφτά για να υπάρξει deal.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ετήσιο συμβόλαιό του με την Τραμπζονσπόρ είναι στα 2,2 εκατομμύρια ευρώ. Έχει υπογράψει έως και το καλοκαίρι του 2025. Κάτι που σημαίνει πως για να φύγει από την ομάδα της Τραπεζούντας θα θελήσει το λιγότερο ένα συμβόλαιο κοντά στα 2 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Στην καλύτερη των περιπτώσεων.

Η Τραμπζονσπόρ τον παραχωρεί. Θέλει όμως να μην πάνε στράφι τα 3 εκατομμύρια που είχε δώσει πριν ένα καλοκαίρι στη Βαλένθια. Η Κλαμπ Αμέρικα από το Μεξικό έκανε προσέγγιση, λένε οι αναφορές στην Τουρκία. Η Τραμπζονσπόρ ζήτησε 5-6 εκατομμύρια ευρώ.

Ακόμα και αν αυτά τα χρήματα είναι υπερβολικά λόγω του ότι ο ενδιαφερόμενος ήταν από τη μεγάλη αγορά του Μεξικό, αυτό δε σημαίνει πως στον Ολυμπιακό θα γίνει μεγάλο… σκόντο. Τουλάχιστον τα 3 εκατομμύρια θα πέσουν στη διαπραγμάτευση, λένε πηγές από την Τουρκία. Το λιγότερο.