Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Περέιρα

Το μεταγραφικό πλάνο του Ολυμπιακού ενόψει Ιανουαρίου, αυτόν τον παίκτη ετοιμάζεται να στείλει... σπίτι του

Ο Ολυμπιακός κινείται για την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού του ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου, στην προσπάθεια αντεπίθεσης του για την εκπλήρωση των στόχων του σε Ελλάδα και Ευρώπη στο δεύτερο μισό της περιόδου.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ως προτεραιότητα να αποκτήσουν τέσσερις παίκτες, δηλαδή στόπερ, ανασταλτικό χαφ, σέντερ φορ και εξτρέμ. Σε αυτούς πιθανό να προστεθούν -υπό προϋποθέσεις- άλλοι δύο ποδοσφαιριστές, ένας ακόμη κεντρικός αμυντικός και ένας μέσος.

Η πειραϊκή ομάδα, λοιπόν, μπορεί αν προσθέσει στο ρόστερ της από τέσσερις έως έξι παίκτες. Επειδή όμως η χειμερινή μεταγραφική περίοδος δεν είναι και η πιο εύκολη, θα χρειαστούν λεπτοί χειρισμοί και στοχευμένες κινήσεις με έτοιμους παίκτες, οι οποίοι θα είναι σε θέση να μπουν άμεσα στους αγώνες.

Επίσης, στα μεταγραφικά υπάρχει η σημαντική παράμετρος της ευρωπαϊκής λίστας, στην οποία ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει μέχρι τρεις αλλαγές για τα παιχνίδια του Conference League. Άρα, εκεί θα δοθεί προτεραιότητα στον κεντρικό αμυντικό, στον χαφ και στον σέντερ φορ. Επιπλέον, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Μπιανκόν και ο Μπρίνιτς ήταν εκτός ευρωπαϊκής λίστας μέχρι τώρα και ο πρώτος ήταν βασικός στα τρία τελευταία παιχνίδια στο πρωτάθλημα.

Πάντως, ήδη έχουν εμφανιστεί τα πρώτα ονόματα. Ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Φλαμένγκο για τον Βραζιλιάνο κεντρικό αμυντικό, Λέο Περέιρα, ενώ έχει στο στόχαστρό του τον 27χρονο μέσο της Ρίβερ Πλέιτ, Αγκουστίν Παλαβεσίνο.

Οι προσθήκες στο έμψυχο δυναμικό, όμως, οδηγούν και στο ότι θα χρειαστεί να αποχωρήσουν κάποιοι ποδοσφαιριστές, καθώς ο Ολυμπιακός έχει ήδη 30 παίκτες στο ρόστερ του. Ο πρώτος είναι ο Γκουστάβο Σκάρπα, με την μεταγραφή του στην Ατλέτικο Μινέιρο να είναι τελειωμένη.

Παράλληλα, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο της διακοπής του δανεισμού του Σολμπάκεν, ο οποίος δεν ήταν στα πλάνα του Μαρτίνεθ το τελευταίο διάστημα, ενώ και ο Καρβαλιάλ τον άφησε εκτός αποστολής από τον αγώνα με τον Πανσερραϊκό. Η ιδιαιτερότητα στην περίπτωση του Νορβηγού επιθετικού είναι ότι, επειδή έχει αγωνιστεί με τον Ολυμπιακό και τη Ρόμα μέσα στην περίοδο, δεν μπορεί να πάει σε τρίτη ευρωπαϊκή ομάδα μέχρι το καλοκαίρι. Κατά συνέπεια, αν διακοπεί ο δανεισμός του, θα επιστρέψει στη Ρώμη για να παραμείνει εκεί.

Επιπλέον δεν αποκλείεται να τεθεί ζήτημα διακοπής του δανεισμού, είτε του Φρέιρε (ανήκει στην Πούμας) είτε του Πορόζο (έχει τα δικαιώματά του η Τρουά). Και αυτό καθώς στους Ρέτσο, Ντόη και Μπιανκόν θα προστεθούν τον Ιανουάριο ένας ή δύο καινούργιοι κεντρικοί αμυντικοί. Ακόμη και ένας παίκτης να αποκτηθεί, θα είναι πολλοί έξι στόπερ για πέντε μήνες αγωνιστικών υποχρεώσεων.