Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
«Παναθηναϊκός και Φενέρ συμφώνησαν για την μεταγραφή του Αράο»!

«Παναθηναϊκός και Φενέρ συμφώνησαν για την μεταγραφή του Αράο»!

Νέα ανάρτηση για τον Παναθηναϊκό και τον Αράο έκανε ο Τούρκος δημοσιογράφος, Γιαγκίζ Σαμουντσουόγλου. Συγκεκριμένα, αυτή τη φορά αναφέρει ότι υπάρχει οριστική συμφωνία με την Φενέρμπαχτσε για τον 31χρονο Βραζιλιάνο μέσο.

Αυτή ήταν η τρίτη ανάρτηση που έκανε μέσα σε λίγη ώρα για το θέμα αφού νωρίτερα είχε αναφέρει ότι ο Αράο ήταν κοντά στο να μείνει ελεύθερος από την Φενέρμπαχτσε, ενώ τόνιζε πως υπήρχε διαπραγμάτευση για αποζημίωση ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ.

Αυτός είναι ο Αράο

Ο Γουίλιαν Αράο έχει σπουδαία καριέρα στην πατρίδα του. Ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Σάο Πάουλο και έπειτα μετακόμισε στην Κορίνθιανς.

Ακολούθησαν οι δανεισμοί στην Πορτουγκέζε, την Σαπεκοένσε και την Ατλέτικο πριν αποκτηθεί ως ελεύθερος από την Μποταφόγκο. Εκεί έμεινε ένα χρόνο πριν η Φλαμένγκο τον αποκτήσει ως ελεύθερο τον Ιανουάριο του 2016.

Αυτή ήταν και η Ιθάκη του αφού παρέμεινε για έξι χρόνια. Με τη φανέλα της Φλαμένγκο μέτρησε 304 συμμετοχές με 25 γκολ και 21 ασίστ.

Από τη Φενέρμπαχτσε αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2022 για 3.000.000 ευρώ, με το συμβόλαιό του να λήγει το 2024, ενώ υπήρχε οψιόν για ένα χρόνο ακόμα.

Την περσινή σεζόν αγωνίστηκε σε 45 ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Σε αυτά άρχισε βρέθηκε στην ενδεκάδα σε 39, ενώ έξι φορές μπήκε ως αλλαγή. Το μοναδικό τέρμα του το πέτυχε κόντρα στην Ντιναμό Κιέβου τον Νοέμβριο του 2022 σε αγώνα των ομίλων του Europa League, ενώ μέτρησε και πέντε ασίστ.

Ο 31χρονος μία φορά διεθνής αγωνίζεται κυρίως ως αμυντικός μέσος, όμως έχει χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές και ως στόπερ και δη στη μεγάλη θητεία του στη Φλαμένγκο, όπου κατέκτησε δύο Copa Libertadores μεταξύ άλλων.

Είναι ένας παίκτης με αρκετά δυναμικό παιχνίδι κάτι που μαρτυρούν οι 53 κίτρινες κάρτες που έχει δεχτεί σε 424 ματς, ενώ έχει αποβληθεί πέντε φορές τις τρεις εκ των οποίων με απευθείας κόκκινη.