Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Βαζέχα: «Πρέπει να πιστεύει στον Σπόραρ ο Γιοβάνοβιτς»

Βαζέχα: «Πρέπει να πιστεύει στον Σπόραρ ο Γιοβάνοβιτς»

Με τα καλύτερα λόγια για τη δουλειά που κάνει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον Παναθηναϊκό μίλησε ο Κριστόφ Βαζέχα!

Ο θρύλος των «πράσινων» μίλησε στα κανάλια της Novasports για την προσπάθεια του «τριφυλλιού» στα προκριματικά του Champions League, τονίζοντας πως πίστευε στην πρόκριση επί της Μπράγκα.

Όσον αφορά την κριτική που δέχεται ο Αντράζ Σπόραρ, ο Πολωνός τόνισε ότι ο Σέρβος τεχνικός πρέπει να συνεχίσει να πιστεύει τον Σλοβένο, ενώ εξήγησε και τα όσα έκανε ο ίδιος όταν δεν μπορούσε να σκοράρει σε κάποια παιχνίδια.

Μάλιστα, ο Βαζέχα στάθηκε και στο θέμα του γηπέδου λέγοντας μεταξύ άλλων: «Μην ξεχνάμε όμως πως και η Λεωφόρος είναι ιστορικό γήπεδο, αλλά νομίζω πως είναι καλό το ότι ο Παναθηναϊκός θα έχει το δικό του γήπεδο. Ένα πολύ όμορφο γήπεδο, το οποίο και πάλι ο κόσμος θα το γεμίσει. Είμαι σίγουρος».

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Κριστόφ Βαζέχα

Για τον φετινό Παναθηναϊκό: «Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά. Είναι η τρίτη χρονιά που έχει την ομάδα στα χέρια του και βλέπουμε πως χρόνο με το χρόνο, η ομάδα παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο. Μπορούσε να προκριθεί επί της Μπράγκα και να περάσει στο Champions League».

Για τον αν περίμενε την πρόκριση επί της Μαρσέιγ: «Δεν περίμενα την πρόκριση επί της Μαρσέιγ. Για μένα η Μαρσέιγ ήταν πιο δύσκολος αντίπαλος. Τον κερδίσαμε. Όχι εύκολα. Πολύ δύσκολα. Μετά νόμιζα πως θα περάσουμε την Μπράγκα, αλλά κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό».

Για το ΟΑΚΑ και για το αν είναι… έδρα: «Το ΟΑΚΑ δεν είναι το κλασσικό ποδοσφαιρικό γήπεδο, αλλά όταν γεμίζει είναι έδρα. Όταν φωνάζει 60.000 κόσμος, είναι κάτι διαφορετικό. Μην ξεχνάμε όμως πως και η Λεωφόρος είναι ιστορικό γήπεδο, αλλά νομίζω πως είναι καλό το ότι ο Παναθηναϊκός θα έχει το δικό του γήπεδο. Ένα πολύ όμορφο γήπεδο, το οποίο και πάλι ο κόσμος θα το γεμίσει. Είμαι σίγουρος».

Για τον Σπόραρ και την κριτική που δέχεται: «Εγώ είχα στην καριέρα μου 7-8 παιχνίδια που δεν μπορούσα να σκοράρω. Και ήταν εύκολες φάσεις. Φαινόταν πως η μπάλα έπρεπε να μπει στα δίχτυα, όμως μπορεί να υπήρχε ένα πόδι αντιπάλου ή εγώ να είχα λανθασμένη τοποθέτηση του σώματος μου, που ήθελα να κάνω το πλασέ. Υπάρχει πάντα αυτό. Το θέμα είναι πως ο προπονητής πρέπει να πιστεύει στον Σπόραρ και βλέπουμε πως ο Ιβάν πιστεύει και στους δύο. Και στον Ιωαννίδη και στον Σπόραρ. Μία φορά σκοράρεις, την άλλη φορά δεν σκοράρεις. Έτσι είναι η θέση του επιθετικού».

Για το αν είναι θέμα ψυχολογίας: «Αυτό το ξέρει ο ίδιος ο Σπόραρ. Εγώ όταν δεν μπορούσα να σκοράρω σε κάποια παιχνίδια, έμενα μετά την προπόνηση μαζί με τους μπακ ή παίκτες που έπαιζαν στα πλάγια και τους έλεγα να μου βγάζουν διαφορετικές σέντρες. Από τα πλάγια, από το κέντρο. Και χωρίς τερματοφύλακα. Για να ξεπεράσω το πρόβλημα και να βρω ξανά το γκολ. Τα παιδιά είναι έμπειροι παίκτες και ξέρουν τι πρέπει να κάνουν για να ξεπεράσουν το πρόβλημα».