Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
412

Σαρωτικές αλλαγές στον ΠΑΟΚ - Αυτοί φεύγουν - Ποιοι είναι στον «αέρα»

Είναι κοινά αποδεκτό πως η χρονιά για τον ΠΑΟΚ τελείωσε με πολύ άσχημο τρόπο.

Γι’ αυτό εξάλλου παραμένει στη Θεσσαλονίκη και ο Ραζβάν Λουτσέσκου, η παρουσία του οποίου θα δρομολογήσει εξελίξεις στο μεταγραφικό μέτωπο της ομάδας, στη λογική να οριστικοποιηθούν κινήσεις, αποχωρήσεις και εν γένει αλλαγές.

Αλλαγές που αφορούν το ρόστερ της ομάδας, καθώς αναμένονται ηχηρές αποχωρήσεις, με τον Γιάσμιν Κούρτιτς να ανοίγει πρώτος την πόρτα της εξόδου. Ο Σλοβένος αποχαιρέτησε τον ΠΑΟΚ και τους φίλους της ομάδας, με τους τίτλους τέλους να πέφτουν μετά από μία διετία.

Μαζί με τον Κούρτιτς, αποχωρούν από τον ΠΑΟΚ και οι Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, Ομάρ Ελ Καντουρί, καθώς στο Πανθεσσαλικό Στάδιο ολοκληρώθηκε και τυπικά ο κύκλος μίας «χρυσής» γενιάς. Εκεί που άρχισαν όλα για την παρέα των Invincibles, εκεί έπεσε και η αυλαία. Στο Πανθεσσαλικό.

Από εκεί και πέρα, μπορεί μέχρι πρότινος να μην ήταν τόσο ξεκάθαρα τα πράγματα για τον ΠΑΟΚ όσον αφορά το πώς θα κινηθεί στην επίθεση, δεδομένου πως τα συμβόλαια και των δύο φορ του ολοκληρώνονται το καλοκαίρι, ωστόσο πλέον υπάρχουν όλες οι απαντήσεις στα χέρια του Δικεφάλου του Βορρά.

Ο τρόπος με τον οποίο έκλεισε η σεζόν για τον θεωρητικά βασικό φορ της ομάδας, Νέλσον Ολιβέιρα, αλλά και εν γένει ο «εγκλωβισμός» του ΠΑΟΚ στο εύκολο γκολ, έχουν στρέψει τους Θεσσαλονικείς στην αγορά. Μάλιστα, δεν αποκλείεται ο ΠΑΟΚ να κινηθεί για δύο επιθετικούς, καθώς τίθεται θέμα και με τον Μπράντον Τόμας. Στην παρούσα φάση υπάρχουν δεύτερες σκέψεις και για τον Ισπανό.

Δεδομένα ένα από τα συμβόλαια που θέλει να ξεφορτωθεί ο ΠΑΟΚ είναι του Τόμας Μουργκ, ο οποίος δεσμεύεται για έναν ακόμη χρόνο συνεργασίας με τους Θεσσαλονικείς, ωστόσο είναι σαφές ότι δεν υπολογίζεται εδώ και πάρα πολύ καιρό. Ο Γιάννης Κάργας αποτελεί ξένο σώμα, ενώ η παραμονή του Τιάγκο Ντάντας, παρά την πρόοδο που έδειξε να έχει η υπόθεση, ακόμη παραμένει ερωτηματικό.

Είναι πολλά τα μέτωπα που έχει ανοιχτά ο ΠΑΟΚ, αλλά δεν αποκλείεται να «ψαχτεί» και για την αποχώρηση του Φιλίπε Σοάρες.