Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ντεσπόντοφ

«Αυτοί είναι οι δύο βασικοί λόγοι που ο Ντεσπόντοφ επέλεξε τον ΠΑΟΚ»

Σε ραδιοφωνικό σταθμό φιλοξενήθηκε ο Βούλγαρος δημοσιογράφος, Βαλερί Γκένοφ, και μίλησε για τη μεταγραφή του Ντεσπόντοφ στον ΠΑΟΚ.

Μεταξύ άλλων όσα είπε: «Ήταν πολύ σημαντικό για τον Ντεσπόντοφ να διαλέξει την ομάδα που ήθελε με βάση τις φιλοδοξίες του, θέλει να γίνει πρωταθλητής στη χώρα που θα πάει. Συζητήθηκε το ενδιαφέρον της Κράσνονταρ, έδινε 6 εκατ.ευρώ στη Λουντογκόρετς για να τον πάρει, όμως δεν έπαιζε στην Ευρώπη και αυτό έπαιξε τον ρόλο του. Είναι σημαντικό που ο ΠΑΟΚ παίζει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, στο Κόνφερενς Λιγκ, σε έναν όμιλο με ονόματα από τη Βρετανία όπως η Αμπερντίν και μπορούν να τον δουν άνθρωποι από το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά φυσικά και την Άιντραχτ, μπορούν να τον δουν οι Γερμανοί. Επίσης, έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο πως η γενέτειρά του είναι κοντά στη γενέτειρά του την Κρέσνα».

Για την Ιταλία και γιατί δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί: «Μου είπε πως είναι πολύ δύσκολο να μεταφερθείς από τη Βουλγαρία στην Ιταλία, είναι δύσκολο να προσαρμοστείς, είναι υψηλότερο επίπεδο προπόνησης, μάθαινε ιταλικά αλλά το πρόβλημα της γλώσσας έπαιξε ρόλο. Περίμεναν οι συμπαίκτες του και ο προπονητής να προσαρμοστεί και μετά να τον αγκαλιάσουν. Ήταν κλειστοί όλοι και δεν τον βοήθησαν να κολλήσει στην ομάδα».

Για τους αριθμούς που μπορεί να έχει σε γκολ και ασίστ φέτος: «Νομίζω πως 15-17 ασίστ και 10-12 γκολ. Δεν είναι εγωιστής, προτιμά να βοηθάει την ομάδα του».