Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αυγενάκης

Αυτή είναι η απάντηση του Λεύτερη Αυγενάκη για τα 800 ευρώ που ζητάνε οι ποδοσφαιριστές

Απάντηση στην κοινή επιστολή των προέδρων των Super League 1 και Super League 2-Football League, Μηνά Λυσάνδρου και Λεωνίδα Λεουτσάκου, αντίστοιχα, έστειλε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Συγκεκριμένα  στην επιστολή δύο παραγόντων προς τους κ. Αυγενάκη και Βρούτση, αναφερόταν πως οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές ζητούν να πάρουν και εκείνοι το επίδομα των 800 ευρώ, το οποίο θέσπισε η κυβέρνηση για όλους τους εργαζόμενους, εξαιτίας του κορονοϊού.

Στην απαντητική επιστολή του Υφυπουργού Αθλητισμού επισημαίνεται ότι ορθώς απευθύνονται και στον Υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, ως καθ’ ύλην αρμόδιο για τα συγκεκριμένα ζητήματα, όπως είναι το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί αναφορικά με την ένταξη των ποδοσφαιριστών στο μέτρο αποζημίωσης ειδικού σκοπού, λόγω της μη καταχώρισης των προσλήψεών τους στο ηλεκτρονικό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ».

Ο κ. Αυγενάκης σημειώνει επίσης ότι αναμένει από τις Λίγκες και τα σχετικά έγγραφα περί της εξαίρεσης από την υποχρέωση καταχώρισης της πρόσληψης των ποδοσφαιριστών τους και καταλήγει λέγοντας πως: «Παραμένουμε σε επικοινωνία, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα και να ενισχύσουμε την αλληλεγγύη, στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού (COVID-19) και των επιπτώσεων της".