Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΧΑΣΑΝ

Πρώτα τον λήστεψε ο βοηθός, μετά τον σκότωσε ο Χασάν...

Παρότι έφτασε τρία λεπτά μακριά από την πρώτη του γκέλα στο φετινό πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός επικράτησε, χωρίς να το αξίζει, του Πανιωνίου με 1-0 και συνέχισε με το 4/4 πιάνοντας κορυφή στη βαθμολογία.

Για να συμβεί αυτό, όμως, χρειάστηκε ο βοηθός Σπυρόπουλος εντελώς λανθασμένα ν' ακυρώσει κανονικό γκολ του Πανιωνίου στο 0-0, ενώ ο Χασάν στο 92' σκόραρε στην μοναδική επί της ουσίας κλασική ευκαιρία της ομάδας του στην επανάληψη.

Ως προς την εξέλιξη του αγώνα η εικόνα του ήταν η αναμενόμενη από τα πρώτα δευτερόλεπτα στη Νέα Σμύρνη. Ο Ολυμπιακός είχε τον απόλυτο έλεγχο όσων συνέβαιναν στον αγωνιστικό χώρο με το καλημέρα, με μεγάλο ποσοστό κατοχής μπάλας, γρήγορη κυκλοφορία και έντονο πρέσινγκ στη μεσαία γραμμή.

Αντίθετα, ο Πανιώνιος μπήκε στο παιχνίδι ουσιαστικά κλεισμένος στα καρέ του, με όλους τους παίκτες πίσω από τη μπάλα και ψάχνοντας γρήγορες αντεπιθέσεις και κάθετες μπαλιές στην πλάτη του όχι ιδιαίτερα γρήγορου ερυθρόλευκου κέντρου άμυνας.

Κάπως έτσι συνεχίστηκε το ματς στο πρώτο μισό του πρώτου ημιχρόνου, μέχρι περίπου το 20ο λεπτό, όταν σταδιακά ο Πανιώνιος άρχισε να ξεθαρρεύει και να ανεβαίνει όλο και περισσότερο προς την εστία του Γιαννιώτη. Αυτό σε συνδυασμό με το ότι από από πλευράς Ολυμπιακού αυξήθηκαν τα λάθη στη μεσαία γραμμή ισορρόπησε κάπως το ποσοστό κατοχής μπάλας. 

Σε ό,τι αφορά τις ευκαιρίες που έγιναν, στο 9ο λεπτό έκανε το γύρισμα και ζήτησε χέρι και πέναλτι από τον Ντομίνγκες. Στο 20ο λεπτό ο Φετφατζίδης είχε καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό, αλλά και πάλι το σουτ του δεν είχε στόχο. 

Στο 20ο λεπτό ο Ανιγκό έδωσε εντολή στον Μασούρα να γίνει η σκιά του Καμαρά, με στόχο να δυσκολέψει την πρώτη πάσα του Ολυμπιακού και κατ’ επέκταση και την κυκλοφορία της μπάλας.  Τα αποτελέσματα φάνηκαν γρήγορα. Οι παίκτες του Πανιώνιου κατάφεραν να κλέβουν την μπάλα και να προσπαθούν με αντεπιθέσεις να απειλήσουν τον Γιαννιώτη. Το κατάφεραν με τον Ντουρμισάι και με τον Μασούρα στην καλύτερη τους στιγμή με ένα σουτ στο 22ο λεπτό. 

Ο Ολυμπιακός απάντησε στο 29ο λεπτό με τον Γκερέρο να κάνει το σουτ και τη μπάλα να περνάει λίγο πλάγια από το δοκάρι στην μεγαλύτερη ευκαιρία του α' μέρους. 

Όμοια και ο Πανιώνιος στο 38ο λεπτό είχε μια καλή στιγμή. Μασούρας, Ντουρμισάι άλλαξαν όμορφα την μπάλα αλλά ο Γιαννιώτης με την βοήθεια του Μπουχαλάκη βγήκε έγκαιρα από την εστία του και μπλοκαρε πριν ο Κόρμπος βρεθεί σε εξαιρετική θέση για γκολ. 

Αντίθετα με την αρχή του αγώνα τα πρώτα λεπτά του δευτέρου 45λέπτου πέρασαν με τον Πανιώνιο να είναι ανώτερος του Ολυμπιακού. Η άνοδος του Κεϊτά και όλης της μεσαίας γραμμής των κυανέρυθρων βοήθησαν στη δημιουργία απειλών προς την εστία του Γιαννιώτη. 

Κάπως έτσι στο 49ο λεπτό ήρθε η καλύτερη στιγμή για τον Πανιώνιο και γενικότερα στον αγώνα. Ο Μασούρας γύρισε στον Κόρμπο μέσα στη μεγάλη περιοχή. Εκείνος έκανε το σουτ αλλά ο Γιαννιώτης εξαιρετικά έδιωξε τη μπάλα και γλίτωσε τον Ολυμπιακό από βέβαιο γκολ. 

Στο 55ο λεπτό ο Μπουχαλάκης βρέθηκε στο έδαφος μετά από παρατεταμένο τράβηγμα της φανέλας του από τον Παπαγεωργίου σε εκτέλεση κόρνερ. Οι ερυθρόλευκοι διαμαρτυρήθηκαν, αλλά ο διαιτητής Σκουλάς έδωσε συνέχεια στο ματς. 

Ο Πανιώνιος εξακολούθησε να είναι καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο και στη συνέχεια. Στο 63ο λεπτό οι Ντουρμισάι και Μασούρας βρήκαν το ρήγμα στην άμυνα του Ολυμπιακού. Ο δεύτερος στο τετ-α-τετ με τον Γιαννιώτη έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο διαιτητής κακώς δεν μέτρησε το τέρμα, αφού ο βοηθός Σπυρόπουλος σήκωσε οφσάιντ κι ενώ ο παίκτης του Πανιωνίου καλυπτόταν ολοφάνερα. 

Η είσοδος του Χασάν στο 74ο λεπτό ανέβασε τον Ολυμπιακό, ο οποίος προσπάθησε να πιέσει περισσότερο. Την ίδια στιγμή όμως φαινόταν αμυντικά να έχει κενά. Ο Σπιριντόνοβιτς είχε δύο καλά σουτ προς την εστία του Γιαννιώτη, που πέρασαν λίγο έξω. 

Οι ερυθρόλευκοι όσο το ματς πήγαινε προς το τέλος προσπαθούσαν να βρουν το γκολ, το οποίο τελικά ήρθε στο 92', με τον Χασάν να σκοράρει με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Ελαμπντελαουί. 

Πανιώνιος: Μανοϊλοβιτς (62’ Κότνικ), Παπαγεωργίου, Μπανανά, Ντομίνγκες, Κούρντι, Κεϊτά, Κόρμπος, Μασούρας (83’ Οικονομίδης), Τσιλούλης (81’ Μανθάτης), Ντουρμισάϊ, Σπιριντόνοβιτς. 

Ολυμπιακός: Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μεριά, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (74’ Χασάν), Καμαρά, Φετφατζίδης, Φορτούνης (58’ Νάτχο), Ποντένσε (81’ Χριστοδουλόπουλος), Γκερέρο.