Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ροβάνπερα

WRC: Άνετη νίκη για τον Ροβάνπερα στην Πορτογαλία

Ο Κάλε Ροβανπέρα πέρασε σαν «σίφουνας» και από την Πορτογαλία πετυχαίνοντας την τρίτη νίκη του σε τέσσερις αγώνες στην σεζόν επεκτείνοντας το προβάδισμά του στην μάχη για τον τίτλο στο WRC.

Ο Κάλε Ροβανπέρα κατάφερε να επικρατήσει του συμπαίκτη του στο Toyota GR Yaris, Έλφιν Έβανς, χθες και στην συνέχεια αύξησε το μικρό του προβάδισμα για να κερδίσει κατά 15,2 δευτερόλεπτα. Έτσι ο Φινλανδός οδηγός προηγείται στην βαθμολογία με 46 βαθμούς μετά από τέσσερις γύρους έπειτα από τις προηγούμενες νίκες του στην Σουηδία και την Κροατία.

Η δεύτερη θέση σηματοδοτεί την καλύτερη επίδοση του Έβανς στη σεζόν, μακριά από το Hyundai i20 N του Ντάνι Σόρντο. Ο Σόρντο αρνήθηκε στην Toyota Gazoo Racing να κλειδώσει το βάθρο υποβιβάζοντας τον Κατσούτα κατά 2,1 δευτερόλεπτα στην τελική δοκιμή ταχύτητας.

Ο Ροβανπέρα κέρδισε το Wolf Power Stage εξασφαλίζοντας πέντε πόντους μπόνους. Ο Σόρντο σημείωσε τέσσερις πόντους στη δεύτερη θέση με τον Τιερί Νεβίλ να παίρνει τρεις στην τρίτη θέση σε ένα i20 N. Ο Ότ Τάνακ εξασφάλισε δύο πόντους στην τέταρτη θέση σε ένα άλλο i20 N, με τον Έβανς να κερδίζει τον τελευταίο βαθμό.

Έτσι, ο Ροβανπέρα προηγείται με 106 βαθμούς με τον Νεβίλ να ακολουθεί με 60 ενώ στους κατασκευαστές, «κεφάλι» έχει η Toyota Gazoo Racing με 175 βαθμούς και ακολουθεί η Hyundai με 116.

Η τελική κατάταξη του Ράλι Πορτογαλίας:

Η βαθμολογία στο πρωτάθλημα των οδηγών:

Η βαθμολογία στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών: