Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΑΡΗΣ

Πέρασε από Ελευσίνα και πάτησε κορυφή ο Αρης

Την ανοδική του πορεία επιβεβαίωσε και στην Ελευσίνα ο Αρης που αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και να φτάσει εύκολα στη νίκη (1-3). Με τη νίκη τους αυτοί οι κίτρινοι έφτασαν τους έντεκα βαθμούς και πάτησαν για πρώτη φορά στην κορυφή της Football League. 

Σε ένα καταπληκτικό πρώτο μέρος, με τρία γκολ, ένα δοκάρι και πολλές φάσεις, Ελευσίνα και Αρης, κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον στο παιχνίδι καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου 45λεπτου.

Ο Αρης ήταν η ομάδα που ξεκίνησε πιο δυνατά το παιχνίδι, είχε δοκάρι με τον Μιλούνοβιτς στο 11’, όμως οι γηπεδούχοι. χτύπησαν πρώτοι, κόντρα στη ροή του αγώνα και άνοιξαν στο 14’ το σκορ με τον πρώην παίκτη των κιτρίνων Νίκο Αγγελούδη, να επωφελείται από το λάθος του Καράμπελα και με ωραίο πλασέ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.

Το γκολ αυτό αποσυντόνισε πλήρως τους παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου και παραλίγο η ομάδα του να το πληρώσει, ωστόσο ο Διούδης σε δύο περιπτώσεις αντέδρασε σωστά στις ευκαιρίες των Κωνσταντινίδη και Αγγελούδη.

Το παιχνίδι για ένα τέταρτο είχε ξέφρενο ρυθμό με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω, με τον Αρη, να χάνει στο 31’ μοναδική ευκαιρία για να ισοφαρίσει όμως ο Ιλιτς νικήθηκε από τον Γκόμεζ σε τετ α τετ.

Τη λύση για τον Αρη έδωσε ο Νέτο στο 34’ με τον Βραζιλιάνο να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με απευθείας εκτέλεση φάουλ, διώχνοντας ένα μεγάλο βάρος από τα πόδια των συμπαικτών του και με τον Μπαργκάν στο 40’ να φέρνει τούμπα το παιχνίδι σκοράροντας με όμορφο πλασέ έπειτα από ωραία συνεργασία των Ιλιτς και Μιλούνοβιτς.

​Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, το δεύτερο δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, καθώς υπήρχε έλλειψη ρυθμού, ενώ και οι φάσεις ήταν μετρημένες. Ο Αρης στο 60' έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με τον Μιλούνοβιτς το γκολ όμως ακυρώθηκε ως επιθετικό φάουλ.

Παρόλα αυτά ο Σέρβος στο 69' κατάφερε να βάλει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, καθώς με ωραία ατομική ενέργεια και πλασέ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Γκόμεζ. 

Κάπου εκεί όλα κρίθηκαν στο παιχνίδι, με τους παίκτες του Θανάση Δημόπουλου, να μη μπορούν να αντιδράσουν και τον Αρη να χάνει δύο ακόμα καλές στιγμές με τους Τάτο και Ιλιτς και με το 1-3 να παραμένει μέχρι και το φινάλε.

Πανελευσινιακός (Θανάσης Δημόπουλος): Γκόμεζ, Κωνσταντινίδης, Ζέλιος, Καμπούρης (71' Δημόπουλος), Τσούπρος, Αρβανίτης, Ρόκας (56΄Μπρέμπος), Σιλιγαρδάκης, Γραίκος, Αγγελούδης, Ταμπάκης

Άρης (Νίκος Αναστόπουλος): Διούδης, Νέτο (46΄Μπούρμπος), Καράμπελας, Ιντζίδης, Ραούλ Μπράβο, Παυλίδης (70' Ρόβας), Ανάκογλου (78' Τσουμάνης), Ίλιτς, Μιλούνοβιτς, Τάτος, Μπαργκάν.