Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τούχελ

«Ξέρουμε ότι η Ρεάλ παρακολουθεί τον Τούχελ»

Αρκετοί φίλοι της Μπορούσια Ντόρτμουντ τα… έβαψαν μαύρα όταν έμαθαν ότι ο Γιούργκεν Κλοπ θα έφευγε από την ομάδα τους. Και με το δίκιο τους. Ο  Γερμανός τεχνικός τους είχε… καλομάθει τόσο με το ωραίο ποδόσφαιρο όσο και με τους συνεχόμενους τίτλους.

Βαρύ, λοιπόν, το φορτίο για όποιον θα τον αντικαθιστούσε. Και το όνομα αυτού; Τόμας Τούχελ. Ο «επόμενος Γιούργκεν Κλοπ» για πολλούς μιας και ο Τούχελ ήταν εκείνος που αντικατέστησε τον Κλοπ στον πάγκο της Μάιντς όταν εκείνος έφυγε για τους «κιτρινόμαυρους», ενώ και κάτι παρόμοιο έγινε και με την ομάδα της κοιλάδας του Ρουρ.

Ο Τούχελ στην πρώτη του χρονιά με τη Ντόρτμουντ τα πήγε πολύ καλά και φέτος τα πηγαίνει ακόμη καλύτερα, με αποτέλεσμα μεγάλες ομάδες, όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, να τον έχουν στις λίστες τους για το μέλλον, όπως αποκάλυψε με δηλώσεις του και ο τεχνικός διευθυντής των Γερμανών, Χανς Γιοακίμ- Βάτσκε.

«Έχω πολύ καλή σχέση με τον πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ και ξέρουμε πως οι άνθρωποι της ισπανικής ομάδας παρακολουθούν τον Τόμας. Μετά από την πρώτη σεζόν που είχε μαζί μας. Ο Πέρεθ δεν με ρώτησε ακόμη για εκείνον. Αλλά δεν ανησυχούμε για να τον χάσουμε τώρα. Έχει μαζί μας συμβόλαιο ο Τούχελ.

Η περίπτωσή του είναι διαφορετική από κάποιον παίκτη. Ένας παίκτης που είναι 28-29 έχει ακόμη δύο με τρία χρόνια σε υψηλό επίπεδο και δεν μπορείς να τον κρατήσεις αν θέλει να φύγει. Ο Τόμας είναι ένας πολύ καλός προπονητής και μπορεί να προπονήσει όποια ομάδα θέλει μέσα στα επόμενα 20 χρόνια».