Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αταλάντα

Στάση στο Τορίνο η Αταλάντα!

Η Γιουβέντους νίκησε άνετα με 3-1 την πιο «καυτή» ομάδα στη Serie A, την Αταλάντα, κρατώντας έτσι σε απόσταση ασφαλείας τους διώκτες της στη «μάχη» του τίτλου.

Η Γιούβε μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι και άρχισε να πιέζει από νωρίς την άμυνα της Αταλάντα. Πίεση που απέφερε άμεσα καρπούς για τους γηπεδούχους, καθώς στο 15′, ο Άλεξ Σάντρο με ένα εξαιρετικό διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κι άνοιξε το σκορ. Πριν καλά – καλά συνέλθουν από το… σοκ οι φιλοξενούμενοι, δέχτηκαν και δεύτερο τέρμα τέσσερα λεπτά αργότερα, με τον Ντανιέλε Ρουγκάνι να πιάνει μια καρφωτή κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ, «γράφοντας» έτσι το 2-0 για την ομάδα του Αλέγκρι.

Στο 28ο λεπτό, η Γιουβέντους έφτασε κοντά και σε τρίτο τέρμα, όμως, ο Μάρκο Σπορτιέλο απέκρουσε με εξαιρετικό τρόπο την εκτέλεση φάουλ του… σπεσιαλίστα του είδους, Μιραλέμ Πιάνιτς. Από εκεί κι έπειτα κάπου πάτησε… φρένο η Γιούβε, με την Αταλάντα να μην μπορεί να φτιάξει κάποια φάση για να μπει και πάλι στο ματς. Κάπως έτσι οι δυο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα με αυτό το 2-0.

Η Αταλάντα μπήκε στο δεύτερο μέρος με σκοπό να βάλει ένα γκολ που θα τη βάλει και πάλι στο παιχνίδι. Κάτι προσπάθησε με κάποια σουτ, αλλά δεν τα κατάφερε κάτι διότι οι οι τελικές προσπάθειες ήταν ημιτελείς.

Η Γιουβέντους από την πλευρά της, έφτασε κοντά στο γκολ στο 63′, όταν το σουτ του Κλαούντιο Μαρκίζιο εξουδετερώθηκε σε κόρνερ από τον Σπορτιέλο. Από το κόρνερ, όμως, ήρθε το τρίτο τέρμα στο ματς για τους γηπεδούχους, με τον Μάριο Μάτζουκιτς με όμορφη κεφαλιά να πραγματοποιεί το 3-0.

Η Αταλάντα τελικά κατάφερε να πετύχει έστω κι αργά (82′) το γκολ της τιμής, με τον Φρέλερ να εκμεταλλεύεται την ασιστ του Ντ΄Αλεσάντρο και να μειώνει σε 3-1. Οι «Μπιονκονέρι» στο 87′ άγγιξαν το τέταρτο γκολ τους στην αναμέτρηση, με τον Λεμινά να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι μετά από φάση διαρκείας. Έτσι, το 3-1 ήταν το τελικό σκορ του αγώνα.