Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Στη δημοσιότητα το πόρισμα της Επιτροπής για την τραγωδία

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Στη δημοσιότητα το πόρισμα της Επιτροπής για την τραγωδία

Στη δημοσιότητα δόθηκε από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ολόκληρο το πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τη διερεύνηση και ανάδειξη των συστημικών προβλημάτων και δυσλειτουργιών αναφορικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα με πυρκαγιά που έλαβε χώρα στις 28-02-2023 στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών.

Στο πόρισμα των 227 σελίδων, το οποίο χωρίζεται σε 10 κεφάλαια, υπάρχει επιμερισμός ευθυνών σε οργανισμούς και πρόσωπα, όπως στον OΣE, στην ΕΡΓΟΣΕ, στη Ρυθμιστική Αρχή Συγκοινωνιών, στη Hellenic Train, αλλά και στον μοιραίο σταθμάρχη, που προφυλακίστηκε μετά το τραγικό δυστύχημα.

Υπάρχει, επίσης, αναφορά για την ανάγκη να γίνει άμεσα εκσυγχρονισμός του σιδηροδρόμου, καθώς διαπιστώνονται χρόνιες παθογένειες, όπως και για την ανάγκη ριζικών αλλαγών σε θέματα μετατάξεων και εκπαίδευσης του προσωπικού.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος και για θέματα Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης, παρέλαβε την Τρίτη το πόρισμα.

Στην ανακοίνωσή της την Τρίτη, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων ανέφερε μεταξύ άλλων ότι μέσω του πορίσματος προτείνεται μια δέσμη άμεσων, βραχυπρόθεσμων και μεσομακροπρόθεσμων μέτρων για την ασφαλή, εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία των σιδηροδρομικών μεταφορών στην Ελλάδα.

Δείτε ΕΔΩ όλο το πόρισμα.