Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Στέφανος Τσιτσιπάς

Davis Cup: Ο Τσιτσιπάς έδωσε την πρώτη νίκη στην Εθνική κόντρα στην Τυνησία

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το πρώτο βήμα για την Εθνική ομάδα τένις στο Davis Cup. Συγκεκριμένα επικράτησε στον πρώτο αγώνα της σειράς στη Τυνησία του Αζίζ Ντουγκάζ με 2-0 σετ (7-6, 6-2) και έφερε την πρώτη από τις τρεις νίκες που χρειάζονται για να πάρει η Εθνική ομάδα το εισιτήριο για τα πλέι οφ ανόδου στο World Group 1.

Ο Τυνήσιος έβαλε δύσκολα στο πρώτο σετ στον Στέφανο, κυρίως με τα σερβίς του, τα οποία τον βοήθησαν στο να μην δεχτεί break ως το 5-5. Οι δύο τενίστες κρατούσαν εύκολα το σερβίς τους και το σετ, με τον Τσιτσιπά στο υπέρ του 6-5 να φτάνει σε σετ πόιντ στο σερβίς του Τυνήσιου, αλλά να μην το εκμεταλλεύεται. Έτσι το πρώτο σετ κρίθηκε στο τάι μπρέικ όπου ο Στέφανος κυριάρχησε και το πήρε με 7-3.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Στέφανος είχε το εκπληκτικό 22/28 κερδισμένους πόντους σε πρώτο σερβίς και 10/10 στο δεύτερο σερβίς του πρώτου σετ!

Στο δεύτερο σετ και με το σκορ 2-2, ο Τσιτσιπάς πέτυχε το πρώτο break στο ματς και κάπου εκεί ο Τυνήσιος «παραδόθηκε» καθώς δέχτηκε και δεύτερο break για να χάσει το σετ με 6-2.

Στα άλλα δύο παιχνίδια της ημέρας, στο απλό θα αγωνιστεί ο Μιχάλης Πρεβολαράκης με τον Σκαντέρ Μανσουρί, ενώ στο διπλό Στέφανος και Πέτρος Τσιτσιπάς, θα παίξουν κόντρα στους Μανσουρί και Τζαζίρι.

Αύριο θα γίνουν οι αναμετρήσεις Τσιτσιπάς - Μανσουρί και Πρεβολαράκης - Ντουγκάζ.