Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ: Για κάποιους παίκτες του Ολυμπιακού έχουν αρχίσει να χτυπούν οι καμπάνες...

Για κάποιους παίκτες του Ολυμπιακού έχουν αρχίσει να χτυπούν οι καμπάνες...

Το 2022 δεν έχει ξεκινήσει καλά για τον Ολυμπιακό. Σε οκτώ παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη κέρδισε μόλις δύο φορές και έχει άλλες τρεις ήττες και ισάριθμες ισοπαλίες. Κακός απολογισμός για μια ομάδα του επιπέδου του Ολυμπιακού.

Και είναι απόλυτα φυσιολογικό ο Πέδρο Μαρτίνς να μην είναι στα καλά του. Ειδικά μετά το τελευταίο αποτέλεσμα με τον Αρη. Δεν τον πείραξε τόσο η ήττα, όσο το πώς έχασε η ομάδα του η οποία άνοιξε γρήγορα το σκορ και μετά… κάθισε στο γκολ του Ελ Αραμπί.

Για μια ώρα δεν έκανε φάση και το τετ α τετ του Μαντί Καμαρά ήταν από μακρινό φάουλ του Βαλμπουενά και όχι από οργανωμένη προσπάθεια.

Γι’ αυτό και την περασμένη Τετάρτη ο Πορτογάλος μίλησε στους παίκτες σε σκληρή γλώσσα και τους έδειξε τις προθέσεις του για το μέλλον.

Έτσι, από σήμερα που ξεκινούν τα πλέι οφ ο Ολυμπιακός θα βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού. Για κάποιους έχουν ήδη χτυπήσει οι καμπάνες. Τα παιχνίδια είναι πολλά και ζόρικα. Δέκα συν οι δυο ημιτελικοί κυπέλλου απέναντι στον ΠΑΟΚ. Κι άλλο ένα αν οι «ερυθρόλευκοι φτάσουν στον τελικό της διοργάνωσης.

Άρα, ο Ολυμπιακός δεν έχει τη πολυτέλεια να… αράξει. Είναι υποχρεωμένος να συνεχίσει με νικηφόρα αποτελέσματα και να παρουσιάσει την ομάδα που είδε ο κόσμος του με τον Αστέρα και τον ΟΦΗ. Ήταν η αντίδρασή της μετά τον αποκλεισμό στην Ευρώπη από την ανώτερη Αταλάντα.

Με τον Αρη, όμως, οι οπαδοί του προσγειώθηκαν ανώμαλα, διότι ο Ολυμπιακός ήταν νωχελικός και πραγματοποίησε κακή εμφάνιση. Και σήμερα έχει την ευκαιρία να πάρει ρεβάνς και να διασκεδάσει αυτές τις άσχημες εντυπώσεις. Αυτό περιμένει και ο προπονητής, ο οποίος ζητάει από τους παίκτες να βγάλουν ένταση.

Ο φετινός Ολυμπιακός κερδίζει συνήθως με ένα γκολ διαφορά και δεν έχει την σκληράδα του παρελθόντος και συγκεκριμένα των δυο τελευταίων χρόνων. Έχει γίνει soft. Αυτό είναι που ενοχλεί τον Μαρτίνς. Κι έτσι εξηγείται γιατί συνέχεια κάνει αλλαγές.

Σαν να ψάχνει ακόμα τον ιδανικό βασικό κορμό της ομάδας. Και ας είναι χρόνια στον πάγκο του Ολυμπιακού. Στο κάτω κάτω έχει στο μυαλό του και τη νέα απαιτητική σεζόν και λογικό είναι να προετοιμάζεται από τώρα. Η μεγάλη βαθμολογική διαφορά του από τον ΠΑΟΚ του επιτρέπει να σκέφτεται τι ξημερώνει.

Η ομάδα, άλλωστε, θα αρχίσει προετοιμασία αρχές Ιουνίου και αρχές Ιουλίου θα ξεκινήσει τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις. Με τη λήξη της σεζόν δεν θα υπάρχει πολύς χρόνος. Γι’ αυτό και οι όποιες μεταγραφικές κινήσεις έχουν ξεκινήσει από τώρα.

Ο Ολυμπιακός ψάχνει για δύο μπακ και τουλάχιστον ένα βασικό εξτρέμ, αφού ο Ονιεκουρού και ο Λόπες θα φύγουν. Από εκεί και πέρα πολλά θα εξαρτηθούν και από τις πωλήσεις κάποιων παικτών. Αν φυσικά έρθουν προτάσεις και σε ποιο ύψος θα είναι.

Οι προσθαφαιρέσεις πάντα είναι μέσα στο πρόγραμμα. Αυτό που έχει σημασία είναι ο Ολυμπιακός να ενισχυθεί πραγματικά και ο προπονητής να διαθέτει ακόμα πιο δυνατό οπλοστάσιο, έτσι ώστε η ομάδα να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο.

Για τα ελληνικά δεδομένα είναι μια χαρά. Αλλά στην Ευρώπη ο βαθμός δυσκολίας είναι πολύ μεγάλος. Μόνο με ποδοσφαιριστές από το πάνω ράφι έχεις τύχη να διακριθείς. Κι αυτό το διαπιστώσαμε στους πρόσφατους αγώνες με την Αταλάντα όπου φάνηκαν οι αδυναμίες των «ερυθρόλευκων».