Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ωραιότατο το μάθημα της Κύπρου στην εθνική μας που έχει σοβαρό πρόβλημα στη θέση του φορ και τα άκρα

Ωραιότατο το μάθημα της Κύπρου στην εθνική μας που έχει σοβαρό πρόβλημα στη θέση του φορ και τα άκρα

Δεν είδαμε καλή μπάλα από την εθνική μας χθες το βράδυ στη Λάρνακα. Ναι μεν έχασε δυο απίστευτες ευκαιρίες με τους Δουβίκα, Πέλκα, είχε δοκάρι κι ένα γκολ που κακώς ακυρώθηκε, όμως η εικόνα της ήταν προβληματική.

Η άμυνα δεν είχε ισορροπία και υπήρχαν πολλά κενά στους χώρους που κάλυπταν ο Χατζηδιάκος με τον Τσιμίκα.

Ο δε Μαυροπάνος σε αρκετές φάσεις ήταν εκτός καλής θέσης για κεντρικό αμυντικό, συν ότι ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο έκανε ανούσιες επελάσεις.

Στα χαφ ο Σιώπης με τον Κουρμπέλη από τη μία δεν μπόρεσαν να ελέγξουν τον ρυθμό στις αντεπιθέσεις των αντιπάλων και δημιουργικά ήταν λίγοι. Μοιραία το βάρος έπεσε μόνο στον Μπακασέτα που χθες κινήξηκε σε ρηχά νερά.

Η εθνική μας έδειξε κάποια πράγματα μόνο στο πρώτο τέταρτο. Από εκεί και πέρα οι παίκτες μας αγωνίστηκαν σε αργό τέμπο. Το ποδόσφαιρό τους ήταν προβλέψιμο και δεν έβαλε δύσκολα στους Κύπριους.

Δεν είδα τους διεθνείς μας να καίγονται για το αποτέλεσμα όπως στα προηγούμενα τέσσερα ματς. Πιθανόν η σιγουριά της πρώτης θέσης στον όμιλο να τους... χάλασε κάπως το μυαλό.

Όχι ότι ήταν αδιάφοροι. Σε καμιά περίπτωση. Αλλά δεν έβαλαν τα πόδια στη φωτιά. Κι όπως έχασαν κάποιες ευκαιρίες έτσι και οι Κύπριοι βρέθηκαν στο δεύτερο γκολ σε μια, δυο περιπτώσεις ακόμη.

Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους αντιμετωπίζουμε σοβαρό θέμα στη θέση του φορ, αλλά και στους ακραίους. Δεν έχουμε γκολτζή. Κι ο Μασούρας με τον Πέλκα είναι στα κάτω τους.

Ακόμα και οι Κύπριοι είναι καλύτεροι από εμάς σε ατομικό επίπεδο. Με Σωτηρίου, Τζιωνή και Λοΐζου. Άλλο τώρα η ομάδα συνολικά και η δυναμική της. Αν εμείς είχαμε το εύκολο γκολ θα βλέπαμε πολύ καλύτερα πράγματα.

Τώρα περιμένουμε τον Μπακασέτα μπας και πιάσει μια φωτοβολίδα για να σκοράρουμε. Δεν γίνεται έτσι.

Συν ότι δημιουργικά δεν έχουμε τον μεγάλο χαφ δίπλα στον Μακασέτα. Γνωστές οι αδυναμίες μας και πρέπει να βρούμε τον τρόπο να τις καλύπτουμε.

Είμαι σίγουρος ότι ο Πογέτ θα έβγαλε πολλά χρήσιμο συμπεράσματα. Αυτή η ήττα θα μας κάνει καλό. Ήταν ένα ωραιότατο μάθημα.