Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ - Τα βραβεία του BCL: Προπονητής της χρονιάς o συγκινημένος Σπανούλης!

ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ - Τα βραβεία του BCL: Προπονητής της χρονιάς o συγκινημένος Σπανούλης!

Ο Βασίλης Σπανούλης κατέκτησε το βραβείο του καλύτερου προπονητή για τη σεζόν 2023/24 στο Basketball Champions League, στο περιθώριο μίας λαμπερής εκδήλωσης που έλαβε χώρα πάνω στο εντυπωσιακό Glass Floor στην "Stark Arena" το πρωί του Σαββάτου (27/4)!

Ο "Kill Bill", στη μόλις δεύτερη σεζόν της καριέρας του ως head coach, κατάφερε να οδηγήσει το Περιστέρι σε μία ιστορική πρόκριση στο Final 4 του BCL και επιβραβεύτηκε με μία ακόμα ατομική διάκριση, όπως συνήθιζε να κάνει δηλαδή και ως παίκτης.

Στο πλευρό του ήταν, φυσικά, η σύζυγός του, Ολυμπία Χοψονίδου, και τα έξι παιδιά τους, όπως και όλη η οικογένεια του Περιστερίου, ενώ παρέλαβε το βραβείο από το τα χέρια του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο, ο "Kill Bill" δεν έκρυψε την συγκίνησή του βλέποντας τη σύζυγό του, Ολυμπία, και τα έξι παιδιά του να είναι στο πλευρό του, ευχαριστώντας τους για τη στήριξή τους.

Συγκεκριμένα, ο τεχνικός του Περιστερίου ανέφερε: "Όταν ξεκινάω κάτι, πάντα πιστεύω ότι μπορώ να πάω όλο τον δρόμο. Η οικογένεια και το μπάσκετ είναι τα πάντα για μένα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου που είναι εδώ, τη σύζυγο και τα έξι παιδιά μου. Δεν είναι εύκολο να με έχει η οικογένειά μου στο σπίτι και να με ακούει να μιλάω συνέχεια για μπάσκετ και να το παρακολουθώ στην τηλεόραση. Δεν είναι εύκολο μετά από τέτοια καριέρα ως παίκτης να αφήσω ξανά το σπίτι μου και να είμαι στο παρκέ.

Θα ήθελα να ευχαριστώ ειδικά τη γυναίκα μου για τη στήριξη και την αγάπη που μου δίνει. Είμαι ευγνώμων για αυτό".

Οι διακρίσεις για το Περιστέρι δεν σταμάτησαν στον Σπανούλη, καθώς ο Τζο Ράγκλαντ αναδείχθηκε μέλος της καλύτερης πεντάδας του BCL.

Την καλύτερη πεντάδα επίσης συμπληρώνουν ο Μαρσελίνιο Χουέρτας (Τενερίφη), ο Όστιν Γουάιλι (Τόφας), ο Κέντρικ Πέρι (Μάλαγα) και ο Ντέιβιντ Κράβις (Μάλαγα).

Στη δεύτερη καλύτερη πεντάδα συμπεριλήφθηκε ο Χάντερ Χέιλ του Προμηθέα Πάτρας.

Το βραβείο του MVP για τη σεζόν 2023/24 κατέληξε στα χέρια του 40χρονου Μαρσελίνιο Χουέρτας, ενώ ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος, άλλοτε παίκτης της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού, που πλέον αγωνίζεται στην ισπανική Μούρθια, κέρδισε το βραβείο του αμυντικού της χρονιάς. Νέος παίκτης της σεζόν αναδείχθηκε ο Τιντέιν Σαλολύν της Σολέ.

Δείτε το βίντεο με τις βραβεύσεις: