Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κορκμάζ

Πειθαρχική έρευνα από την FIBA για το ματς Τουρκία-Γεωργία

Τα όσα έγιναν στην Τιφλίδα στο παιχνίδι της Γεωργίας με την Τουρκία στις 5 Σεπτεμβρίου για τη φάση των ομίλων του Eurobasket 2022, οδήγησαν τη FIBA στην ενδελεχή εξέταση του περιστατικού.

Οι Φουρκάν Κορκμάζ και Ντούντα Σανάτζε παραλίγο να έχουν συμπλοκή εντός αγωνιστικού χώρου, με την ένταση να μεταφέρεται στα αποδυτήρια με τον Τούρκο παίκτη να καταγγέλλει επίθεση από τους Γεωργιανούς. 

Η τουρκική ομοσπονδία απευθύνθηκε στη FIBA ζητώντας την εξέταση του υλικού από τις κάμερες του γηπέδου και των αποδυτηρίων, με την FIBA να εκδίδει ανακοίνωση, γνωστοποιώντας πως κινεί πειθαρχικές διαδικασίες για αντιαθλητική συμπεριφορά των Γκόγκα Μπιτάτζε, Ντούντα Σανάτζε, Φουρκάν Κορκμάζ και Τορνίκε Σενγκέλια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της FIBA:

«Μετά από τις καταγγελίες και από τις δύο ομοσπονδίες σχετικά με τα όσα έγιναν στους διαδρόμους του γηπέδου μετά από το παιχνίδι ανάμεσα στην Τουρκία και την Γεωργία, η FIBA άνοιξε υπόθεση στις 5/9. Μετά από προσεκτική εξέταση του υλικού από τις κάμερες η FIBA κινεί πειθαρχικές διαδικασίες για αντιαθλητική συμπεριφορά κατά των παικτών: Γκόγκα Μπιτάτζε, Ντούντα Σανάτζε, Φουρκάν Κορκμάζ και Τορνίκε Σενγκέλια καθώς επίσης και των αντίστοιχων ομοσπονδιών.

Η FIBA έχει ζητήσει από όλες τις πλευρές να παρουσιάσουν τη θέση τους στην έρευνα πριν οριστικοποιηθεί οποιαδήποτε απόφαση και τιμωρία».