Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
«Θα τα κατάφερνε στο NBA ο Ομπράντοβιτς – Αυτό θα ήταν το πρόβλημά του»

«Θα τα κατάφερνε στο NBA ο Ομπράντοβιτς – Αυτό θα ήταν το πρόβλημά του»

Ο Ερντέμ Τσαν μίλησε για το "what if" της μετακόμισης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο ΝΒΑ και τόνισε τα θετικά και τα αρνητικά που θα είχε μια τέτοια κίνηση.

Ο νέος προπονητής της Τουρκ Τέλεκομ συνεργάστηκε για χρόνια με τον «Ζοτς» στη Φενέρμπαχτσε, ενώ την περσινή σεζόν βρέθηκε στο επιτελείο του Κουίν Σνάιντερ στους Γιούτα Τζαζ. Μιλώντας στον τουρκικό Τύπο ο Τσαν σχολίασε τι θα γινόταν αν ο Σέρβος «άρχοντας των δαχτυλιδιών» αποφάσιζε να πάει στον «μαγικό κόσμο» και τόνισε:

«Έχοντας αποκτήσει πλέον εμπειρία από το ΝΒΑ πιστεύω αυτό που πάντα έλεγα, πως σίγουρα ο Ομπράντοβιτς θα τα κατάφερνε εκεί. Το πιο σημαντικό είναι ότι προσαρμόζεται σε οτιδήποτε του ζητηθεί. Αυτό ισχύει και πριν από το παιχνίδι και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Έχει Plan B, Plan C και Plan D πάντα. Επίσης, είναι συνεπής στο πώς προσεγγίζει τους παίκτες του. Ποτέ δεν λέει σε κάποιον πως ήταν "τέλειος", όμως δεν αγνοεί τα θετικά και τα αρνητικά του καθενός πάνω στο παρκέ. Γι' αυτούς τους λόγους και με δεδομένο το πώς προσαρμόζεται, πιστεύω πως θα τα πήγαινε καλά στο ΝΒΑ. Σίγουρα, η συμπεριφορά του και η προσέγγισή του θα ήταν διαφορετική σε σύγκριση με την Ευρώπη».

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε: «Δεν πιστεύω πως μπορεί να προπονήσει μια ομάδα που δεν έχει στόχους. Υπάρχουν ομάδες που κάνουν tanking ή rebuilding στο ΝΒΑ. Σε εκείνον δεν αρέσει να χάνει. Για παράδειγμα, θα τα πήγαινε πολύ καλά σε μια ομάδα όπως το Ντάλας, το Σαν Αντόνιο ή η Οκλαχόμα. Το ίδιο ισχύει και για τους Μαϊάμι Χιτ, μια ομάδα που έχει αρχές και συγκεκριμένα plays. Ωστόσο, θα υπήρχε πρόβλημα στον τρόπο που μια ομάδα προσλαμβάνει έναν προπονητή. Δεν θα ήθελε να περάσει από αυτή τη διαδικασία που υπάρχει στο ΝΒΑ, που γίνεται πρώτη, δεύτερη ή ακόμα και τρίτη συνέντευξη με κάθε υποψήφιο. Αυτό δεν θα ταίριαζε στον Ομπράντοβιτς. Γι' αυτό και οι ομάδες δεν τον θεωρούν βασική επιλογή τους».