Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Μπέντο

Επιστρέφει στην πεπατημένη ο Μπέντο

Το σχέδιο απέτυχε παταγωδώς κόντρα στη Λάρισα και ο Πάουλο Μπέντο επαναφέρει τη λογική και τη φιλοσοφία που είχε ο Ολυμπιακός στα προηγούμενα τέσσερα παιχνίδια με τον ίδιο στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Ο Ολυμπιακός πλήρωσε με σκληρό τρόπο την αλλαγή συστήματος που αποφάσισε ο Πάουλο Μπέντο στην αναμέτρηση με τη Λάρισα και οι ερυθρόλευκοι καλούνται να βγάλουν αντίδραση ως ομάδα στα δύο επόμενα παιχνίδια κόντρα σε ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ, όπου η νίκη είναι μονόδρομος. 

Περισσότερο από το σύστημα 4-4-2 με το οποίο παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός στο "AEL FC Arena", αυτό που προκάλεσε μεγαλύτερη απορία είναι το γεγονός της επιμονής του Πορτογάλου προπονητή σε αυτό, ακόμα και κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, όταν όσα είχε στο μυαλό του δεν έβγαιναν με τίποτα στον αγωνιστικό χώρο. Και όταν ο Ολυμπιακός διαθέτει την πολυτέλεια να διαθέτει στον πάγκο (στην προκειμένη περίπτωση) τέσσερις παίκτες με δημιουργικές αρετές (Μάριν, Φορτούνης, Ντομίνγκες, Μάρτινς), αυτή η απορία μεγαλώνει.

Στα δύο ματς με την Αρούκα, στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος με τη Βέροια και της φάσης των ομίλων του Europa League κόντρα στη Γιουνγκ Μπόις, ο Μπέντο είχε επιλέξει έναν συγκεκριμένο κορμό παικτών με λιγοστές αλλαγές στην εντεκάδα κάθε φορά. Ωστόσο, στα δύο διαδοχικά εκτός έδρας παιχνίδια κόντρα σε Ηρακλή και Λάρισα επέλεξε εκτεταμένο rotation στην εντεκάδα με έξι και πέντε αλλαγές, αντίστοιχα. Προφανώς, στο Καυτανζόγλειο μπορεί να χαρακτηριστεί και ως επιβεβλημένη μία τέτοια κίνηση λόγω του αγώνα που είχε προηγηθεί στην Ελβετία, αλλά το rotation στην έδρα της Λάρισας θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. 

Ο προπονητής ίσως και να υποτίμησε τους Θεσσαλούς, έχοντας να διαχειριστεί και τις δύο εναπομείνασες αναμετρήσεις μέσα στην εβδομάδα. Επειδή το φετινό καλοκαίρι τα είδαμε όλα στον Ολυμπιακό, τα δύο παιχνίδια που έρχονται είναι κρίσιμα, ακόμα και για τον 47χρονο τεχνικό, ο οποίος θα επιστρέψει στη διάταξη 4-2-3-1, με τον Μάρκο Μάριν να γυρίζει στο βασικό σχήμα. Η απουσία του Γερμανού μπαλαδόρου από τα ματς με Ηρακλή και Λάρισα προκάλεσε έκπληξη. Ακόμα δεν είναι 100% έτοιμος για να βγάλει γεμάτο ενενηντάλεπτο (μπορεί το πολύ μέχρι 70 λεπτά), αλλά τουλάχιστον ως αλλαγή μπορούσε να κάνει τη διαφορά.

Από την Τρίτη (27/9) θα ξεκινήσει ουσιαστικά η προετοιμασία για τον εντός έδρας αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ και στις δύο προπονήσεις που απομένουν ο Μπέντο καλείται να βρει το ορθολογικό σχήμα που θα επαναφέρει τον Ολυμπιακό στις νίκες και την ηρεμία. Τη Δευτέρα (26/9) οι ερυθρόλευκοι είχαν ρεπό.