Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ολυμπιακός: Κυνηγάει ΑΕΚ για Λιβάγια, ντοπάρει Φορτούνη, στηρίζεται σε Τζούρτζεβιτς

Ολυμπιακός: Κυνηγάει ΑΕΚ για Λιβάγια, ντοπάρει Φορτούνη, στηρίζεται σε Τζούρτζεβιτς

Την προσπάθεια να προκαλέσει τιμωρίες αντιπάλων συνεχίζει ο Ολυμπιακός. 

Μετά τις καταγγελίες κατά του ΠΑΟΚ για το παιχνίδι με την ΑΕΛ (όπου αναφερόταν σε επίθεση του βοηθού του Ραζβάν Λουτσέσκου προς τον διαιτητή), αλλά και κατά του Βράνιες (όπου έκαναν λόγο για βίαιη συμπεριφορά του απέναντι στον Σεμπά στο ματς με την ΑΕΚ), οι Πειραιώτες φέρονται να έχουν κάνει καταγγελία και για τον Μάρκο Λιβάγια. 

Συγκεκριμένα ο Ολυμπιακός αναφέρεται σε φάση του αγώνα της 1ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας με τον Παναιτωλικό, όπου ο Κροάτης φαίνεται να χτυπά με το χέρι του τον Δημήτρη Χαντάκια. 

Η επίμαχη φάση δεν είχε πέσει στην αντίληψη του διαιτητή και τώρα αναμένεται η αντίδραση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα μετά την επίσημη καταγγελία της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ.

Στο μεταξύ, το μήνυμα που του έστειλε ο Τάκης Λεμονής με τον αποκλεισμό του από την αποστολή του Ολυμπιακού για τον τελευταίο αγώνα με τον Ατρόμητο φαίνεται πως έλαβε ο Κώστας Φορτούνης. 

Ο διεθνής μεσοεπιθετικός παρουσιάστηκε βελτιωμένος και στους δύο αγώνες με Κύπρο και Γιβραλτάρ για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. 

Από χθες ο Τρικαλινός άσος επέστρεψε στις προπονήσεις των Πειραιωτών, έχοντας ως στόχο να είναι στην αποστολή και να παίξει κόντρα στον Πανιώνιο και στη συνέχεια να ταξιδέψει στη Βαρκελώνη για το παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League κόντρα στην Μπαρτσελόνα. 

Ο Σάββας Θεοδωρίδης, είχε ένα σύντομο τετ-α-τετ με τον παίκτη και επιχείρησε να του φτιάξει την ψυχολογία. 

«Κώστα, είσαι ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής. Και περιμένουμε όλοι να αποδείξεις ξανά μέσα στο γήπεδο. Να είσαι σίγουρος ότι οι οπαδοί του Θρύλου σε εκτιμούν πολύ και για αυτό έχουν μεγάλες απαιτήσεις από σένα. Εμείς σε εμπιστευόμαστε και είμαστε δίπλα σου», φέρεται να είπε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ στον Φορτούνη και εκείνος απάντησε: 

«Νιώθω πολύ καλά κ. Σάββα. Με τόνωσαν ψυχολογικά και αγωνιστικά τα δυο ματς με την Εθνική. Να είστε βέβαιος ότι έχω ακόμη πολλά να δώσω».

Πάντως εν όψει Πανιώνιου, ο Τάκης Λεμονής φαίνεται να μην υπολογίζει τον Εμάνουελ Εμενίκε καθώς ούτε χθες κατάφερε να βγάλει ολόκληρο το πρόγραμμα προπόνησης.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη οδηγεί τον Τάκη Λεμονή στην απόφαση να μην ρισκάρει με την συμμετοχή του Αφρικανού επιθετικού στο παιχνίδι με τους «κυανέρυθρους». 

Φαβορί να παίξει κόντρα στην ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου θεωρείται ο Ούρος Τζούρτζεβιτς, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες προπονήθηκε κανονικά υπό τις οδηγίες του Έλληνα τεχνικού και έχει δουλέψει μαζί του σε θέματα τακτικής.