Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Παναθηναϊκός: Οι νέες απειλές, η πώληση του Λουντ και οι 15 πιτσιρικάδες... επαγγελματίες για κάθε ενδεχόμενο

Παναθηναϊκός: Οι νέες απειλές, η πώληση του Λουντ και οι 15 πιτσιρικάδες... επαγγελματίες για κάθε ενδεχόμενο

Ο κλοιός σφίγγει κι αυτό είναι κάτι παραπάνω από σαφές στον Παναθηναϊκό. Τα οικονομικά δεδομένα οδηγούν τους «πράσινους» στις επόμενες κινήσεις. 

Ο Νοέμβριος θεωρείται από τους πιο κρίσιμους μήνες με τους ανθρώπους της ΠΑΕ να προσπαθούν να έρθουν σε συνεννόηση με ομάδες και παίκτες που τους οφείλονται χρήματα προκειμένου να κάνουν υπομονή, τη στιγμή που δεκάδες υποχρεώσεις... τρέχουν.

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα μία ομάδα, η οποία έως τώρα δεν έχει γραφτεί ότι της οφείλονται χρήματα, απειλεί να καταγγείλει τον Παναθηναϊκό, ενώ το ίδιο σκοπεύει να κάνει και ένας πρώην παίκτης της ομάδας.

Να σημειωθεί πως μεταξύ των ομάδων στις οποίες οφείλονται χρήματα είναι οι Νιούκαστλ (Αμπέντ), Κιέβο (Εμποκού), Κάλιαρι (Ιμπάρμπο), Πλατανιάς (Κουλιμπαλί) και Μπόκα (Τσάβες).

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο Παναθηναϊκός είναι λογικό να προσπαθεί να πουλήσει παίκτες. Ένα από τα θέματα που θέλει να κλείσει σύντομα ο Παναθηναϊκός είναι αυτό του Λουντ, προκειμένου να μπουν άμεσα χρήματα στα ταμεία της ομάδας και παράλληλα να μην χαθεί ως ελεύθερος ο Φινλανδός διεθνής του οποίου το συμβόλαιο λήγει το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τον αθλητικό Τύπο άνθρωπος του Παναθηναϊκού θα ταξιδέψει στη Λιέγη έτσι ώστε να έρθει σε επαφές με την Σταντάρ Λιέγης, η οποία ενδιαφέρεται για τον Λουντ. Παράλληλα, όπως είναι γνωστό, ενδιαφέρον για τον μέσο του τριφυλλιού υπάρχει και από την Αγγλία.

Βέβαια τα πωλητήρια δημιουργούν κενές θέσεις και οι «πράσινοι» φαίνεται πως προετοιμάζονται για κάθε ενδεχόμενο. Τα οικονομικά προβλήματα στο «τριφύλλι» αναγκάζουν τους ιθύνοντες της ομάδας να δώσουν ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στα τμήματα υποδομής του συλλόγου, όπου μάλιστα λέγεται ότι υπάρχει μία εξαιρετική φουρνιά, απόρροια της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται στο «Γ. Καλαφάτης».

Στο πλαίσιο αυτό των ευκαιριών που θα δοθούν σε νέα ταλέντα, αλλά και σε μία προσπάθεια να θωρακιστούν τα συμφέροντα της ομάδας πάνω σε συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές που είναι στο στόχαστρο κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων, σήμερα και αύριο 15 νεαροί από την ομάδα Νέων και τους Εφήβους θα υπογράψουν το πρώτο τους επαγγελματικό συμβόλαιο.

Ειδικότερα, σήμερα το πρωί θα βρεθεί στα γραφεία της ομάδας ο Ανδρέας Αθανασακόπουλος της Κ17, που θεωρείται κορυφαίο ταλέντο για να τον ακολουθήσει αύριο μεγαλύτερο «κύμα» υπογραφών.

Από την Κ20 οι Κρίστο Σέχου, Κωνταντίνος Χαλκίδης, Ίγκλι Ντόκο, Αντώνης Οικονομόπουλος, Λεωνίδας Καλομοίρης, Αντριάνο Σκεντεράι, Βαγγέλης Ξεπαπαδάκης και από την Κ17 οι Αλέξανδρος Σαντικάι, Γιώργος Βαγιαννίδης, Δημήτρης Καραγιάννης, Σωτήρης-Πολύκαρπος Αλεξανδρόπουλος, Παύλος Μηρούδης, Μάριος Τζαβίδας και Δημήτρης Σερπέζης.