Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ψάχνει την υπέρβαση στην «καυτή» Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός - Οι 4 αλλαγές του Γιοβάνοβιτς

Ψάχνει την υπέρβαση στην «καυτή» Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός - Οι 4 αλλαγές του Γιοβάνοβιτς

Αποφασισμένος να εξαντλήσει τις πιθανότητες πρόκρισης είναι ο Παναθηναϊκός στην αποψινή ρεβάνς με τη Σλάβια στη Λεωφόρο για τον γ’ προκριματικό γύρο του Europa Conference League (20:30, COSMOTE Sports 2). Το 2-0 της Πράγας δυσκολεύει πολύ το έργο των «πράσινων», ωστόσο με σύμμαχο τον κόσμο τους που θα γεμίσει το «Απόστολος Νικολαΐδης» και το ευρωπαϊκό DNA της ομάδας θα επιχειρήσουν την υπέρβαση.

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού θα δώσουν από νωρίς το σύνθημα, καθώς έχουν προαναγγείλει πως θα πάνε στο ξενοδοχείο της αποστολής περίπου στις 18:00 και θα συνοδεύσουν με… πομπή το πούλμαν της ομάδας μέχρι το γήπεδο δείχνοντας ότι πιστεύουν πολύ στην πρόκριση και «ντοπάροντας» ψυχολογικά τους παίκτες.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην προσπάθεια της μεγάλης ανατροπής δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Παλάσιος μετά την άδικη αποβολή του στο πρώτο παιχνίδι, ενώ δεν υπολογίζεται και ο Βέρμπιτς που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Ο Σέρβος τεχνικός δήλωσε χθες πως η ομάδα του είναι υποχρεωμένη να πάρει περισσότερα ρίσκα για να γίνει πιο απειλητική, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να εμφανιστεί καλύτερη και πιο προσεκτική από τον αγώνα της Πράγας.

Η προετοιμασία των "πράσινων" ολοκληρώθηκε την Τετάρτη (10/8) χωρίς άλλα βάσανα, πλην του τιμωρημένου "Τούκου" Παλάσιος. Οι ιώσεις ξεπεράστηκαν κι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα έχει περισσότερες επιλογές και στο γήπεδο και στον πάγκο δίπλα του.

Τούτη τη φορά ο Σέρβος τεχνικός θα έχει διαθέσιμους κι ετοιμοπόλεμους τους Μπαρτ Σένκεφελντ και Χουάνκαρ (ξεπέρασαν τις ιώσεις), ενώ ετοιμάζεται να δώσει στον 21χρονο Γιώργο Βαγιαννίδη τη θέση του Παλάσιος στο δεξιό άκρο της επίθεσης του Παναθηναϊκού.

Αλλά και φανέλα βασικού στον Άντραζ Σπόραρ για πρώτη φορά, ποντάροντας στην εμπειρία του από τέτοιου είδους αγώνες (14 γκολ, 6 ασίστ σε 37 ευρωπαϊκά ματς).

Η παραπάνω τετράδα αναμένεται είναι τα φρέσκα πρόσωπα στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού σε σχέση με τον πρώτο αγώνα στην Eden Arena, με τους Μπρινιόλι, Κώτσιρα, Μάγκνουσον, Ρούμπεν, Κουρμπέλη, Τσέριν και Αϊτόρ να διατηρούν τις δικές τους θέσεις.

Έναν άπειρο σε ευρωπαϊκό επίπεδο Άγγλο διαιτητή, τον Πίτερ Μπανκς, όρισε η UEFA να διαιτητεύσει τον αγώνα-ρεβάνς του Παναθηναϊκού με τη Σλάβια Πράγας. Ο Άγγλος ρέφερι ανέβηκε στην Premier League το 2019 και εν συνεχεία έγινε διεθνής. Διαθέτει ελάχιστη εμπειρία, πέραν των εγχώριων πρωταθλημάτων (Premier League και Championship), ενώ έχει διευθύνει αναμετρήσεις προκριματικών Conference League και ματς σε επίπεδο Εθνικών U21 και U19. Μέχρι τώρα δεν έχει «παίξει» άλλη ελληνική ομάδα. Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του, Ντάνιελ Κουκ και Γουέιντ Σμιθ, ενώ τέταρτος θα είναι ο επίσης Άγγλος, Ρόμπερτ Τζόουνς.