Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΚΩΝΣΤΑΝΤΈΛΙΑΣ

Επική ανατροπή πέτυχε ο ΠΑΟΚ κόντρα την ΑΕΚ και έβαλε «φωτιά» στον τίτλο

Σε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι στην Τούμπα με συνεχόμενες ανατροπές, ο ΠΑΟΚ νίκησε με 3-2 την ΑΕΚ για την 8η αγωνιστική των playoffs της Super League και μπήκε ξανά στο κόλπο του τίτλου. O «Δικέφαλος του Βορρά» άνοιξε το σκορ με τον Κωνσταντέλια, η ΑΕΚ γύρισε το ματς με τους Πινέδα και Βίντα, όμως οι γηπεδούχοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη.

Ο Κωνσταντέλιας, που ήταν από τους κορυφαίους του ΠΑΟΚ, ξανά έφερε το ματς στα ίσια, για να έρθει ο Σάστρε με σουτ κεραυνό να… υπογράψει μια επική ανατροπή.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μπήκε ο ΠΑΟΚ στον αγώνα, καθώς μόλις στο 3’ λεπτό ο Κωνσταντέλιας εκμεταλλευόμενος τη μπαλιά του Μπάμπα Ράχμαν άνοιξε το σκορ βάζοντας… φωτιά στην Τούμπα.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε 6 παιχνίδια να πετύχει πρώτος γκολ. Συγκεκριμένα από τις 31/3 και το ματς με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, όπου είχε σκοράρει ο Ντεσπόντοφ.

Οι πανηγυρισμοί στο γήπεδο, όμως, δεν κράτησαν πολύ, καθώς στο 9’ ο Πινέδα ξεκινώντας από το σημείο του κόρνερ πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, σούταρε, η μπάλα βρήκε και δοκάρι φέρνοντας το ματς στα ίσια.

«Μπλόκο» από Κοτάρσκι και Αθανασιάδη.

Στη συνέχεια η ΑΕΚ είχε τον πρώτο λόγο κυριαρχώντας στο χώρο του κέντρο και στο 19’ ο Πινέδα έκανε πλασέ με τον Κοτάρσκι να του λέει εντυπωσιακά «όχι».

Οι παίκτες της Ένωσης συνέχιζαν να επιτίθενται κατά κύματα και λίγο μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο Κροάτης πορτιέρο έκανε ακόμη μια μεγάλη επέμβαση αυτή τη φορά σε σου του Αραούχο.

Κάπου εκεί ο ΠΑΟΚ άρχισε να ξυπνάει, αναγκάζοντας τον Αθανασιάδη σε μια δύσκολη απόκρουση σε κεφαλιά του Κουλιεράκη στο 37’, ενώ δύο λεπτά αργότερα και πάλι ο ΄Ελληνας πορτιέρο σταμάτησε την κεφαλιά του Σβαμπ, η οποία προήλθε από σέντρα του Ζίβκοβιτς. Αυτή ήταν η τελευταία φάση ενός μοιρασμένου τόσο σε φάσεις όσο και σε γκολ ημιχρόνου.

'Στοπ" από άμυνα και τερματοφύλακα

Στο ίδιο μοτίβο με το πρώτο ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να προσπαθούν από νωρίς να μπουν μπροστά στο σκορ. Στο 51’ η άμυνα του ΠΑΟΚ έκοψε ένα γύρισμα του Χατζισαφί προ του Πινέδα, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Μπάμπα βρέθηκε στην περιοχή, αλλά τον πρόλαβε ο Κάλενς και έδιωξε σε κόρνερ. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο ΠΑΟΚ πατούσε καλύτερα περιορίζοντας την ΑΕΚ σε έναν αμυντικό ρόλο.

Ωστόσο, η Ένωση είχε την εμπειρία να περιορίσει τους γηπεδούχους, ώστε να μην βγουν με αξιώσεις στην εστία της, παράλληλα ο Αλμέιδα με την είσοδο του Αμραμπατ και του Γκατσίνοβιτς προσπάθησε να θωρακίσει το κέντρο του.

Η πρώτη μεγάλη φάση του ΠΑΟΚ προήλθε από στατική φάση στο 67’, με τον Κωνταντέλια να σουτάρει με το αριστερό, και τον Αθανασιάδη να μπλοκάρει πολύ δύσκολα, καθώς είχε πολλά σώματα μπροστά του.

Ανατροπή με Βίντα…

Κατά την συνήθη λογική της η ΑΕΚ όταν πιέζεται καταφέρνει να φέρνει το ματς «τούμπα», το έκανε κόντρα στον Ολυμπιακό, το έκανε με τον Αρη. Αυτή τη φορά ήταν ο Βίντα ο οποίος με δικό του γκολ στο 75’ έκανε την ανατροπή 1-2 πανηγυρίζοντας έξαλλα.

Όμως αυτή τη φορά ο ΠΑΟΚ απάντησε άμεσα όπως το είχε κάνει η ΑΕΚ στο πρώτο μέρος. Μετά από ένα λάθος στην άμυνα της ΑΕΚ για το οποίο φέρει ευθηνή ο Κάλενς, ο Σαμάτα με κεφαλιά έστρωσε στον Κωνσταντέλια, ο οποίος με ένα δυνατό σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Αθανασιάδη.

Μάλιστα ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ είχε να σκοράρει εδώ και δύο μήνες και στο παιχνίδι της Τούμπας πήρε το αίμα του πίσω.

Όμως για την ομάδα του Λουτσέσκου η ισοπαλία δεν σήμαινε τίποτα…

Ετσι στο 90′ Σάστρε, σαν από μηχανής θεός μετά από κόρνερ, έπιασε μια σουτάρα διαμορφώνοντας το τελικό 3-2, ολοκληρώνοντας μια επική ανατροπή, βάζοντας ξανά τον ΠΑΟΚ στο κόλπο τίτλου.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι – Ότο (46′ Σάστρε), Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα – Σβαμπ (78′ Οζντόεφ), Μεϊτέ – Α. Ζίβκοβιτς (77′ Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας, Τάισον – Τόμας (70′ Σαμάτα).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης – Ρότα (78′ Γκαρσία), Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί – Ελίασον (65′ Άμραμπατ), Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα – Πόνσε (78′ Τσούμπερ), Αραούχο (66′ Γκατσίνοβιτς).