Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εστουπινιάν

Αυτά γράφουν οι Πολωνοί για τον Εστουπινιάν την ΑΕΚ και την Λέγκια Βαρσοβίας

Ο Όσκαρ Εστουπινιάν έμεινε ελεύθερος από την Γκιμαράες, σύμφωνα με τιτιβίσμα απασχολεί την ΑΕΚ και οι Πολωνοί δίνουν συνέχεια στο θέμα λόγω και του γεγονότος ότι για τον παίκτη ενδιαφέρεται η Λέγκια Βαρσοβίας.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στην Πολωνία, ο Εστουπινιάν ήταν ένας από τους παίκτες που παρουσίασε στον Ματίας Αλμέιδα ο Ράντοσλαβ Κουχάρσκι κατά την χθεσινή συνάντησή τους. Επίσης του μετέφερε πως είναι εφικτή η προοπτική απόκτησής του από τη στιγμή που ο ποδοσφαιριστής είναι ελεύθερος.

Ταυτόχρονα, οι Πολωνοί αναφέρουν πως η περίπτωση του Εστουπινιάν είναι δύσκολη για τη Λέγκια λόγω του συμβολαίου που θέλει ο παίκτης. Ωστόσο δεν αποκαλύπτουν περισσότερες λεπτομέρειες.

 Ο Εστουπινιάν, ο οποίος είναι γεννημένος στις 29 Σεπτεμβρίου του 1996 αγωνίζεται ως κεντρικός επιθετικός. Ο ίδιος εκτός από την κορυφή μπορεί να καλύψει ακόμα και τις θέσεις του δεύτερου σέντερ φορ, αλλά και του δεξιού εξτρέμ, θέσεις στις οποίες ο ίδιος έχει αγωνιστεί ελάχιστα.

Την χρονιά που πέρασε ο ίδιος αγωνίστηκε στην Πορτογαλία και την Βιτόρια Γκιμαράες, με την οποία είχε απολογισμό 33 συμμετοχές, 16 γκολ και 3 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Όσον αφορά την αξία του αυτή ανέρχεται στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Ο ίδιος ξεκίνησε την καριέρα του από την Κολομβία και την Όνσε Κάλντας, απ΄όπου και τον αγόρασε η Γκιμαράες έναντι 2 εκατομμυρίων ευρώ το 2017. 

Ως παίκτης της Γκιμαράες έχει απολογισμό 79 συμμετοχές, 28 γκολ και 5 ασίστ. Τον Ιανουάριο του 2019 δόθηκε δανεικός στην κολομβιανή Μπαρτσελόνα όπου είχε 13 συμμετοχές, 5 γκολ και 1 ασίστ, ενώ τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς πήγε στην Τουρκία και την Ντενιζλισπόρ (είχε 33 συμμετοχές και 14 γκολ απολογισμό), ενώ πρόσφατα και συγκεκριμένα προ ολίγων ημερών ακούστηκε και για τον Παναθηναϊκό.