Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΕΜΕΡΙ

Όταν ο Έμερι είχε αναφερθεί στον Μεντιλίμπαρ...

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα σε δύο μεγάλες «μάχες» με στόχο την πρόκριση στον τελικό του Conference League.

Στους πάγκους των δύο ομάδων είναι δύο Ισπανοί προπονητές, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στους «ερυθρόλευκους» και ο Ουνάι Έμερι στην αγγλική ομάδα. Είναι δίχως άλλο μια ακόμα ενδιαφέρουσα προσέγγιση των δύο μεγάλων ημιτελικών μεταξύ Ολυμπιακού και Άστον Βίλα.

Αυτό που παρουσιάζει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι ο σεβασμός και η αναγνώριση του προπονητή της Άστον Βίλα, στο πρόσωπο του προπονητή του Ολυμπιακού.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Έμερι μίλησε χθες με πολύ καλά λόγια για την ελληνική ομάδα, χαρακτηρίζοντας δύσκολα τα δύο παιχνίδια που θα δώσει η Βίλα με τους «ερυθρόλευκους».

Ο Έμερι δίνει πολύ μεγάλη σημασία στις δύο αναμετρήσεις κόντρα στον Ολυμπιακό και θεωρεί ότι η ελληνική ομάδα έχει μεγάλες δυνατότητες.

Ο προπονητής της Άστον Βίλα, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει πριν από έξι χρόνια στην ισπανική εφημερίδα Marca, την περίοδο που ήταν προπονητής της Άρσεναλ, είχε ερωτηθεί για τον Πεπ Γκουαρντιόλα και πως παρακολουθεί τον Ισπανό τεχνικό της Μάντσεστερ Σίτι και σ’ εκείνο το σημείο ο Έμερι είχε αναφερθεί στον νυν τεχνικό του Ολυμπιακού.

«Έχω παρακολουθήσει με πολύ μεγάλη προσοχή την εξέλιξή του. Τον μελετώ και μου αρέσει ο τρόπος που παίζει στην επίθεση αλλά και η άμυνα που παίζουν οι ομάδες του. Εκμεταλλεύεται σωστά τους χώρους κι επιτίθεται με ωραίο τρόπο, έχοντας όμως πρώτα εξασφαλίσει την αμυντική γραμμή. Αναλύω τον τρόπο παιχνιδιού του Πεπ, αλλά και του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ» ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του προπονητή της Άστον Βίλα, ο οποίος είχε επίσης αναφερθεί σε Αλκαράθ και Χάβι Λόπεθ.

Κι όταν ένας εκ των κορυφαίων προπονητών στην Ευρώπη, τονίζει ότι αναλύει τον τρόπο με τον οποίο παίζει ο Μεντιλίμπαρ, τότε δεν χρειάζονται πολλά λόγια για να περιγράψει κάποιος την εκτίμηση του Έμερι στον προπονητή του Ολυμπιακού.