Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΡΟΥΜΠΕΣΗ

Τέλος εποχής για την Αντιγόνη Ρουμπέση στην Εθνική Γυναικών

Η Αντιγόνη Ρουμπέση έβαλε τους τίτλους τέλους στη μεγάλη καριέρα της στην Εθνική Γυναικών, με δήλωσή της χθες το βράδυ στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

«Νιώθω αρκετά ολοκληρωμένη μέχρι εδώ που έχω φτάσει. Ήρθε η στιγμή, μετά και τον τραυματισμό που έχω, να αφήσω πίσω το σκουφάκι. Αισθάνομαι πολύ τυχερή που έχω ζήσει ό,τι έχω ζήσει. Εύχομαι σε κάθε αθλήτρια να ζήσει αυτές τις επιτυχίες» είπε η διεθνής αθλήτρια της Βουλιαγμένης.

Σε ερώτηση για τον τίτλο που θα επέλεγε για να χαρακτηρίσει τη μεγάλη καριέρα της στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, η Ρουμπέση απάντησε «ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα».

Όπως εξήγησε στη συνέχεια «από μικρή είχα ένα όνειρο να γίνω Ολυμπιονίκης και τα κατάφερα. Υπάρχει και η έκθεσή μου στο δημοτικό, ότι είχα όνειρο να γίνω Ολυμπιονίκης. Και μόνο που κατάφερα να συμμετάσχω σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες, με τη μία διοργάνωση να είναι στη χώρα μου και να παίρνω και μετάλλιο, δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα».

Η Ρουμπέση ήταν στέλεχος της Εθνικής Νεανίδων που αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια το 1997, δικαιώνοντας στη συνέχεια τις προβλέψεις για το απίστευτο ταλέντο της.

Φορώντας το μαγιό της Εθνικής, συμμετείχε σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες, οκτώ παγκόσμια και έξι ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ήταν «ασημένια» Ολυμπιονίκης το 2004 στην Αθήνα και πρωταθλήτρια κόσμου το 2011 στη Σαγκάη.

Ακόμη, κατάκτησε δύο ασημένια μετάλλια σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (2010, 2012), ένα χρυσό (2005) και δύο χάλκινα (2007, 2010) μετάλλια σε World League, ένα ευρωπαϊκό Νεανίδων (2001) κι ένα ευρωπαϊκό Νέων Γυναικών (2002).

Τελευταίος αγώνας στην καριέρα της με την Εθνική ομάδα ήταν εκείνος με την Ολλανδία, προ ολίγων ημερών στο προ Ολυμπιακό τουρνουά της Γκούντα, στον οποίο κατέγραψε την 356η συμμετοχή στο «γαλανόλευκο» συγκρότημα.