Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Έφυγε με το «διπλό» από το Ρέθυμνο ο Ολυμπιακός και αγκάλιασε το πλεονέκτημα έδρας

Έφυγε με το «διπλό» από το Ρέθυμνο ο Ολυμπιακός και αγκάλιασε το πλεονέκτημα έδρας

Για 30΄ ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα κόντρα στο Ρέθυμνο, ωστόσο με ένα σερί 15-2 στην τέταρτη περίοδο οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν των Κρητικών με 63-70 και πλέον πολύ δύσκολα θα χάσουν το πλεονέκτημα έδρας.

Πρώτος σκόρερ της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν ο Κεμ Μπιρτς, που λίγες μέρες μετά την σιωπηρή τιμωρία του, πέτυχε 15 πόντους και μάζεψε 6 ρημπάουντ. Την ίδια στιγμή ο Βασίλης Σπανούλης είχε 12 πόντους και μοίρασε 7 ασίστ.

Από την άλλη των γηπεδούχων ξεχώρισε ο Λέμον με 18 πόντους, ενώ ο Γιαννόπουλος πρόσθεσε 11.

Να τονιστεί πως με αυτό το αποτέλεσμα, οι πρωταθλητές διατηρήθηκαν στην κορυφή με ρεκόρ 22-1 και εφόσον κάνουν το 3x3 στις εναπομείνασες αγωνιστικές με ΠΑΟΚ (εντός), Προμηθέα (εκτός), Κύμη (εντός), τότε θα εξασφαλίσουν και μαθηματικά το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας ενόψει πλέι οφ.  

Ο αγώνας:

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε χωρίς τους Λοτζέσκι και Γκριν κόντρα στο Ρέθυμνο και έτσι το βάρος επιθετικά έπεσε στον Βασίλη Σπανούλη και στην αρχή ήταν άστοχος. Όμως οι «ερυθρόλευκοι» χάρη στα επιθετικά ριμπάουντ και τα αρκετά φάουλ που κέρδισε ο Μιλουτίνοφ ολοκλήρωσαν το πρώτο δεκάλεπτο με 18-19.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι πήραν μία φορά προβάδισμα 7 πόντων (20-27) και μία 9 πόντων (25-34), όμως οι Κρητικοί έβρισκαν λύσεις και τελικά οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με 32-36.

Οι παίκτες του Σφαιρόπουλου μπήκαν δυνατά στο πρώτο δίλεπτο της τρίτης περιόδου και με ένα επιμέρους 6-0, προηγήθηκαν 35-42, προτού όμως το Ρέθυμνο βγάλει εκ νέου αντίδραση!

Έτσι εκμεταλλευόμενο τα συνεχόμενα λάθη του Σπανούλη, ο Λέμον… τρελάθηκε από τα 6,75 και με back to back τρίποντα του Αμερικανού, διαμορφώθηκε το 41-42 στο 24’. Ο γκαρντ του Ρεθύμνου παρασύρθηκε και… πέταξε τις επόμενες κατοχές της ομάδας τους και… φυσικά ο αρχηγός και ο υπαρχηγός των Πειραιωτών «κουβάλησαν» τους φιλοξενούμενους για το 41-49, την ώρα που οι Κρητικοί ήταν ιδιαίτερα άστοχοι από την περιφέρεια κι έχαναν ευκαιρίες να μείνουν κοντά στο σκορ. Τελικά το τρίτο δεκάλεπτο βρήκε τον Ολυμπιακό στο +6 (45-51).

Στη συνέχεια όμως οι πρωταθλητές Ελλάδος σοβαρεύτηκαν και με ένα επιμέρους 15-2 «καθάρισαν» το παιχνίδι, φτάνοντας την διαφορά στους 16 (50-66). Το Ρέθυμνο προσπάθησε να μειώσει, αλλά δεν κατάφερε κάτι παραπάνω και ο αγώνας ολοκληρώθηκε με 63-70.

Τα δεκάλεπτα: 18-19, 32-36, 45-51, 63-70.

ΟΣΦΠ

 

ΟΣΦΠ